Veze i odnosi

Ako partnerki radite ove stvari u krevetu – savršen ste ljubavnik

Nekoliko stvari koje ukazuju na to da ste savršen partner vašoj partnerki i da će seksualni susret ispuniti očekivanja.

20.05.2024.

21:42

Izvor: 24sata.hr

16
Ako partnerki radite ove stvari u krevetu – savršen ste ljubavnik
LightField Studios/Shutterstock

Podeli:

Ljubavnik koji izbegava oralni seks, ženama nije baš poželjan partner, jer veliki broj njih tako dolazi do orgazma, kaže Trejsi Koks, seksualna terapeutkinja i autorka brojnih knjiga. U svom bogatom iskustvu s pacijentkinjama uočila je neke osnovne vrline koje bi idealan ljubavnik trebalo da ima, a mogu se primetiti već pri prvom seksualnom susretu.

Iako se tehnike oralnog seksa mogu popraviti, a ako ga partner i dalje odbija, time uskraćuje partnerki brojne užitke. Oralni seks nije samo put do orgazma, jer seks ne bi trebalo da se svodi samo na put kojim se on postiže, već je to način na koji muškarac pokazuje ženi da ju u potpunosti želi i da mu ništa na njenom telu nije strano.

Hrabro sluša njena uputstva

Kada imate odnose s novim partnerom potrebno vam je vreme da se uskladite. Najlakše ćete do obostranog užitka doći slobodnijom komunikacijom u krevetu. Muškarci često trpe veći "pritisak" i "teret" koji nosi dobar ili loš seks, njihov ego u krevetu ipak je mnogo veći nego kod žena. Partner koji se na uputstva poput "sporije", "jače", "brže", "niže" i sl. uvredi, nije materijal za dobrog ljubavnika.

"Nesigurni muškarci, koji su pritom i odbrambeno nastrojeni, nisu partneri koji su voljni da uče, a žena će zbog toga biti više koncentrisana na to ga ne uvredi, da će na kraju zbog toga i glumiti orgazam", objašnjava Koks.

Ne hvali se ljubavnim veštinama

I muškarci i žene, žele jednako da zadive svog partnera, dok muškarci često imaju veću potrebu to i da dokazuju. Posežu za spominjanjem bogatog seksualnog iskustva ili pak insistiraju kako imaju jedinstvenu tehniku ili umeće.

"Ovakvo ponašanje najčešće odbija žene, jer osim što deluje umišljeno, ono povećava očekivanja koja onda oni mogu vrlo teško ili nikako ispuniti", kaže Koks.

Važan mu je njen orgazam

Nepisano pravilo je da muškarac prvo treba da sačeka partnerku, jer se smatra da žene teže postižu orgazam od muškaraca, a zatim se posveti ličnom užitku.

Muškarac koji nikako, ili na samom početku odnosa, ne pokazuje pažnju njoj i njenom orgazmu retko će kasnije naići na priliku za iskupljenje.

Znaju da žene vole iskrenost

Iskreni i jednostavni komplimenti njenog karaktera, ličnosti ili izgleda su pokazatelj da ste iskreni i zainteresovani za nju. Takođe, nakon seksa s novom partnerkom ponekad ne znate šta da učinite i kako da se ponašate, jer se još uvek ne poznajete dovoljno.

Uvek je u takvim situacijama teško znati ispravno postupiti, no primera radi naprasni odlazak, ustajanje iz kreveta ili zbunjenost nikako nisu ponašanje koje se ceni.

"Ako ne znate šta bi trebalo da uradite, radije to iskreno recite, nego da bežite glavom bez obzira. Najbolje se ponašati što prirodnije, što znači da nije dobro ni insistirati na maženju, kao ni davati velike ljubavne izjave. Radije pozovite partnera da nešto zajedno pojedete", predlaže Koks.