Veze i odnosi

Evo koji su ženama najprivlačniji muškarci za seks za jednu noć

Ženama je postavljeno pitanje s kojim muškarcima bi se upustile u seks za jednu noć, a s kojima bi ostvarile dugu vezu.

27.07.2024.

18:07

Izvor: Večernji.hr

22
Evo koji su ženama najprivlačniji muškarci za seks za jednu noć
Ground Picture/Shutterstock

Podeli:

Ženama su privlačniji muškarci koji piju i puše, ali samo kada se radi o seksu za jednu noć, pokazalo je istraživanje psihologa Univerziteta Gent u Belgiji.

Voditeljka istraživanja Evelin Vink intervjuisala je 239 žena u dobi od 17 do 30 godina. Pokazala im je 10 profila muškaraca. Profili su se odnosili na njihove navike pušenja i ispijanja alkohola, ali i bavljenja nekim hobijima poput sporta ili sunčanja, piše Independent.

Ženama je postavljeno pitanje s kojim muškarcima bi se upustile u seks za jednu noć, a s kojima bi ostvarile dugu vezu. Većina žena je rekla da su im kratkoročno privlačniji muškarci koji piju i povremeno puše, međutim kad je reč o dugotrajnim partnerima, žene su odabrale one koji ne puše i povremeno ili uopšte ne piju.

"Za to postoji dobro evolucijsko opravdanje - kada biraju muškarca za vezu, žene su programirane da biraju one koji im deluju kao da mogu i žele da se brinu o deci", ističe dr Vink pojašnjavajući da ih zato privlače snažni, dobri muškarci, naročito ako su pritom bogati. No kada je u pitanju seks, sve što je važno je kvalitet gena, koji se meri u opasnim aktivnostima.

"Rizična ponašanja povećavaju privlačnost muškarca. Sva nastojanja da se demonizuje pijenje i pušenje u stvari su samo povećala privlačnost pušača koji piju", zaključuje doktorka.