Veze i odnosi

"Razvedeni smo, ali idemo zajedno na more"; da li je moguće? VIDEO/ANKETA

"Razvedeni smo, ali idemo zajedno na more zbog deteta". Mnogi na ovo ne bi mogli ni da pomisle, dok Eleonora Predin svake godine odlazi na letovanje sa bivšim suprugom i ćerkom.

30.07.2024.

19:19

Izvor: superžena/TV Prva

7
"Razvedeni smo, ali idemo zajedno na more"; da li je moguće? VIDEO/ANKETA
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Kako je sa bivšim partnerom postala prijatelj, više o tome je govorila upravo ona u emisiji "150 minuta", TV Prva. 

"Prvih četiri, pet godina nam je bilo jako teško. Da zaboravimo, da zakopamo ratne sekire, da nam ego ne bude toliko bitan i kada sam shvatila da nije ni bitno ko je u pravu, jer sam videla da dete ispašta, onda sam odlučila da porazgovaram sa suprugom. Prvo su krenula kraća putovanja, a onda su krenula i duža i stvarno mogu sad da kažem da mi je on prijatelj. I dalje postoje neke stvari koje me nerviraju kod njega, a verovatno i obratno, ali to više nije bitno. Bitno je da naša ćerka vidi tu harmoniju kod nas i da ona sledi taj primer. Ja sam srećna zbog toga, kako je to ispalo".

loader

Sa njenim načinom razumevanja situacija saglasna je i psihoterapeutkinja dr Milena Milanović koja ističe da je dete najbitnije nakon razvoda. 

"Ako budemo dovoljno dugo razgovarali sa čovekom preko puta nas, sigurno ćemo doći do zajedničkog rešenja. To je jako važna poruka i za to je potrebno puno svesti da izađeš van granica svog ega. Ukoliko postoji zdravi partnerki odnos, onda bi on, nakon stvaranja deteta, trebalo da bude usmeren ka tom detetu. Mi smo dužni da savladamo naše niske strasti, naše probleme, mada je to jako izazovno u braku, ali to je zadatak nas odraslih. Kada nemamo decu - taj odnos je jednostavniji, međutim, kada imate decu, to se jako komplikuje zato što njih ne bi trebalo da zapostavite u tom odnosu".

Više u video-prilogu:

Izvor: Prva tv