Veze i odnosi

Ovo je "najseksi" vreme u nedelji: Na ovaj dan i sat parovi najčešće imaju seks

Istraživanje je otkrilo koji dan i vreme u nedelji su najpopularniji za seks, te koje druge termine parovi preferiraju.

17.09.2024.

20:28

Izvor: Večernji.hr/Nina Cvijanović

6
Ovo je "najseksi" vreme u nedelji: Na ovaj dan i sat parovi najčešće imaju seks
4 PM production/Shutterstock

Podeli:

Velika anketa je dovela do rezultata da je subota najomiljeniji dan za intimnost, a 22:09 sati označeno je kao "najseksi" vreme u nedelji.

"Čini se da su večeri vikendom najpopularnije vreme kada se ljudi osećaju najopuštenije i spremni su da uživaju u vremenu sa svojim partnerom," rekla je Marina Nikoli, šefica marketinga u firmi Pour Moi, koja je vršila istraživanje.

Za anketu, Pour Moi je angažovao 2.000 odraslih osoba iz Velike Britanije, Irske, SAD-a i Kanade, koji su bili u vezama, aktivno izlazili ili bili seksualno aktivni. Učesnici su odgovarali na pitanja o specifičnim danima i vremenima kada se obično upuštaju u seks, kao i o tome koliko često su intimni, piše Daily Mail.

Rezultati su pokazali da je subota najomiljeniji dan za intimnost, s 43 posto ispitanika koji su izjavili da im je to najdraži dan.

Nakon subote, slede petak (22 posto), nedelja (10 posto), četvrtak (šest posto), sreda (pet posto), utorak (četiri posto) i ponedeljak (dva posto).

U pogledu specifičnog vremena, kasni večernji sati su dominirali. Više od trećine ispitanika izjavilo je da preferira seks između 22:00 i 00:00 sati, a 80 posto se složilo da je "idealno vreme" tačno u 22:09.

PinkCoffee Studio/Shutterstock

Drugi najpopularniji period bio je između 20:00 i 22:00 sata (27 posto). Nasuprot tome, rani jutarnji sati bili su najmanje seksi vreme u nedelji, s tek četiri posto ispitanika koji su odabrali seks između 06:00 i 08:00 sati.

"Bilo koje vreme pre 18:00 sati uopšteno se smatra najmanje uzbudljivim tokom dana, a otkriveno je da je najmanje seksi vreme u nedelji ponedeljak u 13:02 sati," objašnjava Pour Moi.

"Prema tome, ako ste skloni brzinskoj pauzi u spavaćoj sobi za vreme ručka kako biste započeli nedelju, vi ste među retkim parovima širom sveta." Gotovo polovina (48 posto) ispitanika izjavila je da imaju seks jednom nedeljno, dok je 19 posto reklo da to čine dva puta nedeljno. Samo jedan posto učesnika otkrilo je da su seksualno aktivni svakodnevno.

"Na pitanje koliko često bi voleli da imaju seks, otkriveno je da bi dva puta nedeljno bila idealna učestalost za većinu," dodao je Pour Moi. "Zanimljivo je da žene u dobi između 25 i 45 godina imaju najjaču želju za intimnošću, izjavivši da bi četiri puta nedeljno bilo idealno, dok muškarci u istoj starosnoj grupi preferiraju dva puta nedeljno."