Veze i odnosi

"Grčki bog" i "razaračica brakova" imaju najtežu i najlepšu ljubavnu priču u Holivudu

Bajkovita ljubavna priča Holivuda trajala je 50 godina, a počela je preljubom.

03.10.2024.

21:17

Izvor: superžena

1
"Grčki bog" i "razaračica brakova" imaju najtežu i najlepšu ljubavnu priču u Holivudu
Profimedia

Podeli:

Pol Njumen i Džoana Vudvard su sinonimi za večnu ljubav. Iako je njihova priča počela naizgled na bajkovit način, iza svega je ipak stajala preljuba.

U vreme kada je Pol otpočeo vezu sa Džoanom, bio je u braku sa glumicom Žaklin Vit i sa njom imao troje dece.

Medeni mesec sa Džoanom je proveo u Londonu.

"Nije bilo obožavatelja koji bi nas pratili okolo. Išli bismo na selo oko Londona, vozili se i zaustavljali se u lokalnim gostionicama. Bilo je dobro biti u braku", rekao je jednom prilikom.

Polov prvi brak je bio pravi ishitreni potez u mladosti, upoznao je Žaklin kada je imao samo 24 godine, a ona 19. Iako su mnogi smatrali da je trudnoća razlog braka, to nije bilo tačno jer su decu dobili tek kasnije.

"Izgledao je kao grčki bog i svi su hteli da potpišu s njim", rekao je njegov agent.

I istina je, Pol Njumen je tada bio simbol lepote, pa je bilo jako teško ostati imun i ne zaljubiti se u takvog čoveka.

Kasnije je upoznao Džoanu koja je imala 22 godine, ali ga u početku nije primećivala. Znala je da je oženjen i da ima decu, pa je za nju bio "zabranjeno voće", ali on nije odustajao.

"Ona je bila moderna i nezavisna, dok sam ja bio stidljiv i konzervativan. Trebalo mi je dugo da je uverim da nisam tako dosadan kako izgledam", prisetio se Pol.

On se sa Džoanom najpre družio i provodio sate i sate zajedno, ali desila se i jedna nepredviđena situacija.

Kada je završio snimanje jednog filma i počelo njegovo prikazivanje u bioskopima, odlučeno je da se proslavi veliki uspeh.

Courtesy Everett Collection/Profimedia

Pol je na premijeru doveo svoju suprugu Džeki. Međutim, nakon slavlja napustio je nju i društvo i pijan seo u auto i divljao po ulicama. Kada je automobilom udario u hidrant, došla je policija i privela ga u stanicu.

Sve više je pronalazio utehu u alkoholu, a Džoana je shvatila da se zaljubila u njega. Iako su se u međuvremenu Džoana i Žaklin sprijateljile, mlada Džoana je bila rasstrzana između dobre prijateljice i epiteta "razaračice brakova".

Žaklin nije želela da mu da razvod, ali je Pol rešio da pobegne sa Džoanom i započne novi život. Pol i Džoana odlaze u Holivud, iznajmljuju kuću na plaži. Život u toj kući postaje idiličan. Međutim, Pol traži pomoć psihijatra kako bi prevladao strah i bol zbog napuštanja žene i dece.

U vreme kada je snimao film "The Long Hot Summer" zajedno sa Džoanom, Žaklin je shvatila da su oni jedno za drugo. Džoana je tada bila i trudna, a Žaklin je rešila da popusti i da razvod Polu.

Činilo se da ga je to pogodilo mnogo više nego ranije, nije mogao sebi da oprosti što je izdao svoju nekadašnju suprugu, pa je tek pred smrt priznao:

"Grešan sam kao đavo i taj ću greh nositi do kraja života."