Veze i odnosi

Žene u ovim godinama imaju najbolji seks i doživljavaju najjače orgazme

Svi verovatno mislite da žene u dvadesetim imaju najbolji seks ali novo istraživanje je pokazalo da je to daleko od istine.

11.10.2024.

21:50

Izvor: Krstarica

0
Žene u ovim godinama imaju najbolji seks i doživljavaju najjače orgazme
oneinchpunch/Shutterstock

Podeli:

Naime, ženama seks postaje bolji što su starije, piše DailyMail.

Sudeći po novoj studiji koju je provela aplikacija Natural Cycles, žene imaju najbolji seks sa 36 godina i više. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 2.600 žena koje su pitali o njihovim orgazmima, osećaju privlačnosti i koliko uživaju u seksu. Odgovori su zatim analizirani u tri grupe: mlada (do 23 godine), srednja (23-35 godina) i starija (36+).

Starija grupa najbolje se oseća u svojoj koži, pa je njih osam od deset reklo da se osećaju seksi. S druge strane, samo četiri od deset žena iz srednje grupe je reklo da se oseća privlačnim i sedam od deset žena mlađih od 23 godine su rekle da su zadovoljne svojim izgledom.

Starija grupa „pobedila“ je i po broju i kvalitetu orgazama – čak šest od deset žena rekle su da imaju više i bolje orgazme za razliku od samo pet od deset žena u mlađoj i u srednjoj grupi.

Žene sa 36 i više godina imaju bolji seks pa je 86% njih izjavilo da su imale odličan seks u poslednje četiri nedelje. Isto je reklo 76% žena u srednjoj grupi i samo 56% njih iz najmlađe grupe.

"Rezultati ankete poslali su pozitivnu poruku ženama koja govori da – što si stariji i što bolje poznaješ svoje telo, možeš više da uživaš u seksu i osećaš se samopouzdanije", rekla je portparolka aplikacije Amanda Boni.