Veze i odnosi

Bio je 19 godina stariji i već imao dve žene: Slavna lepotica ljubila velikog zavodnika, pa ostala bez njega

Živa legenda Holivuda i žena koja je imala najburniji život 20. veka, napunila je 82 godine.

24.10.2024.

19:46

Izvor: superžena

2
Bio je 19 godina stariji i već imao dve žene: Slavna lepotica ljubila velikog zavodnika, pa ostala bez njega
Profimedia

Podeli:

Proslavljena glumica Katrin Denev bila je jedan od seks-simbola svog vremena. Njen život je prepun intriga, brodoloma, ali i nesvakidašnje ljubavi koja do danas nije dobila zamenu.

Još davne 1970. godine Katrin je upoznala šarmantnog Marčela Mastrojanija, ona je tada imala 27, a on 46 godina. Zajedno su radili na filmu "To se dešava drugima" i tako započeli svoju ljubavnu priču, najintrigantniju dosad.

Oboje su već bili u brakovima, a pored braka su već imali i vanbračne veze, pa bi treća "kombinacija" bila možda previše čak i za njih.

Mastrojani je bio jedan od najvećih italijanskih glumaca, igrao je u više od 300 filmova, a sa Sofijom Loren je imao čak 12 ostvarenja. Istovremeno, pored uspešne karijere, gajio je i buran ljubavni život, važio je za velikog zavodnika, a u braku je bio od 1950. sa italijanskom glumicom Florom Karabeli.

Iako su se rastali deset godina kasnije, zvanično su ostali u braku sve do njegove smrti.

Profimedia

Mastrojani je za vreme braka otpočeo vezu sa Fej Danavej koja je trajala oko dve godine, i baš tada upoznao Katrin. I on i Katrin su u to vreme bili velike zvezde, a glumica se trudila da ga ne primećuje ni najmanje.

Denev je tada bila u braku sa Dejvidom Bejlijem i istovremeno u vezi saa režiserom Fransoom Trifoom. Ipak, vezu sa Mastrojanijem je otpočela uprkos daljini, on je živeo u Rimu, a ona u Parizu. Zbog nje je Italijan napustio Rim i preselio se u Pariz.

Zajedno su otputovali u Nicu gde ju je Marčelo i zaprosio, ali ona je odbila. Nakon toga vratila se u Pariz i saznala da je trudna.

"Nikada nisam bilo kojoj ženi bilo šta obećavao, pa me nijedna nije mogla optužiti da sam joj ulivao lažne nade. Od supruge dobijam ljubav i razumevanje, a od ljubavnica strast. Žene su kao kišobran: nekoliko pravih poteza, i sve je napeto", rekao je Mastrojani jednom prilikom.

Nakon što su dobili ćerku Kjaru, glumac je rešio ponovo da zaprosi Katrin, ali je ponovo dobio negativan odgovor. To je pokrenulo velike svađe i zauvek narušilo njihov odnos.

Nisu birali ni mesto ni vreme za svađu, a na zajedničkim snimanjima su bili nepodnošljivi. Katrin je rešila da stavi tačku na "farsu od veze" i tako sve okončala. Marčelo je nastavio da viđa ćerku Kjaru za koju nije krio da mu je miljenica, iako je imao još jednu iz prethodnog braka.

Profimedia

"Bili smo tako različiti, ali imali smo dubok osećaj slobode, ogromnu ljubav prema životu. On je bio oženjen i nazivao je sebe kukavicom jer nije mogao da ostavi ženu. Nadam se da me je smatrao i partnerkom i ljubavnicom. On je bio najveća ljubav mog života", rekla je Denev jednom prilikom.

I jedno i drugo su imali veze nakon ove, ali je Mastrojani uvek isticao da je Katrin voleo kao nijednu. Preminuo je 1996. godine od raka pankreasa, uz njega je tada bila i Katrin, a čuvena Fontana Trevi u Rimu je isključena u trenutku njegove smrti i umotana u crno u njegovu čast.