Aktuelno

Izbeći po svaku cenu: 6 grešaka koje pravimo kad kupujemo kupaći kostim

Nažalost, kupovina novog kupaćeg kostima jedan je od najvećih stresova u ženskom životu, i još ako na kraju ni rezultat nije najbolji... sve je bilo uzalud.

11.06.2024.

12:37

Izvor: Miss7.24sata.hr/Maja Knežević

4
Izbeći po svaku cenu: 6 grešaka koje pravimo kad kupujemo kupaći kostim
Romanno/Shutterstock

Podeli:

Leto je vreme za uživanje u suncu, moru i odmoru! Međutim, spadate li među one kojima je kupovina novog kupaćeg kostima jednako prijatna kao i odlazak zubaru?

Šteta, ako je odgovor potvrdan. Zapravo, trebalo bi biti zabavno biranje svog sledećeg omiljenog komada za leto na plaži. A to je lak zadatak – samo treba pripaziti na neke stvari kod kupovine.

Ovo je 6 najčešćih grešaka kod kupovine kupaćih kostima koje treba izbeći

1. Kupujete radije malo veći kupaći

Zbog straha od isticanja navodnih problematičnih područja, mnoge žene kupuju bikini ili kupaći kostim koji su previše široki. To nije dobra ideja, jer se tkanina posebno rasteže u vodi. Često nošenje takođe će ga brzo proširiti.

Savet: Kada kupujete kupaći kostim, pripazite da bude malo uži, a ne preširok i tada ćete moći mnogo duže da ga nosite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tezza (@tezza.barton)

2. Ne ističete svoje adute

Kupaći kostim je kupljen, ali ne osećate se prijatno u njemu. Možda ste se kupujući previše vodili novim trendovima, a ne daleko važnijim faktorom – da se osećate dobro u njemu. To vas može frustrirati tokom kupovine i rezultirati pogrešnim izborom.

Savet: Danas postoji veliki izbor stilova kada su u pitanju trendovi kupaćih kostima, koji naglašavaju različite delove tela. Zato razmislite šta vam se posebno sviđa na vašem telu i prema tome odaberite model. Ponosni ste na svoje grudi? Gornji deo bikinija s trakom oko vrata staviće ih u fokus i dočarati izvrstan dekolte. Volite svoj stomak? Bandeau kupaći kostim privući će pažnju na taj deo tela. Zadnjica vam je najdraži deo tela? Oskudne gaćice s visokim izrezom staviće je u centar pažnje. Verujte, bez obzira na to šta volite na sebi (a ponekad i ne volite), za sve postoje laskavi krojevi, pa i za kupaće kostime koji navodno sve pokazuju.

3. Prekasno krećete u potragu

Novi trendovi odeće za plažu uvek dolaze u prodavnice od aprila. Ako u potragu krenete tek u avgustu, nećete imati sreće i dobićete samo robu koju niko drugi nije hteo.

Savet: Postoje li određene marke čije kupaće kostime volite? Pretplatite se na njihov njuzleter i tada ćete biti u toku sa svim novostima i moći ćete modele koji vam se svide nabaviti na vreme.

4. Odabrali ste pogrešan dan za kupovinu kupaćeg

Pod stresom ste, loše volje, u žurbi ili generalno loše? Onda radije idite kući i sklupčajte se na kauču uz omiljenu seriju, ali ni pod kojim okolnostima ne krećite u kupovinu kupaćeg kostima.

Savet: Nažalost, mnogi od nas skloni su da vide navodne fizičke nedostatke tamo gde ih nema. Stoga bi trebalo da kupujete ili isprobavate kupaće kostime samo ako ste dobre volje, tj. pozitivno raspoloženi. Najbolje je isprobavati odeću u tišini pred ogledalom kod kuće i uz dobro osvetljenje – a ne pod nemilosrdnim neonskim svetlima skučene kabine za presvlačenje. I budite oprezni: uvek unapred razjasnite koja je politika vraćanja ili zamene robe u prodavnici. U većini onlajn-prodavnica sada možete vratiti i kupaće kostime, pod uslovom da je higijenska plomba netaknuta.

5. Uvek kupujete isključivo crne kupaće kostime

Naravno, crna je uvek laskava, ali takođe može vrlo brzo izgledati dosadno. Osim toga, crna brzo izgleda prilično oštro, naročito na bledoj koži.

Savet: Budite hrabriji! Nakon što pronađete svoj savršeni kroj, takođe možete eksperimentisati s bojama i uzorcima. Uostalom, odeća za plažu trebalo bi da ima jednu stvar: da bude zabavna i učini vaše vreme na plaži ili uz bazen još ugodnijim.

6. Imate nerealna očekivanja

Svakodnevno posmatranje (navodno) savršeno građenih devojaka na Instagramu itd. lako dovede do frustracije pri isprobavanju kupaćih kostima, jer uvek imate u glavi kako bi telo za plažu trebalo da izgleda.

Savet: Nemojte se ni u kom slučaju porediti s drugima. Lepi ste – i to je to! Ako ništa drugo ne uspe, prenesite fotografiju sa svog poslednjeg odmora: smejete se i srećni ste na plaži ili bazenu. To će vam odmah podići raspoloženje i ego.