Aktuelno

Ova 2 materijala su idealna za nošenje na visokim temperaturama

U vrelim danima poželimo da iskočimo iz svoje kože i svaki komad odeće nam doslovno smeta, ali kada već moramo ići na posao i u ovim uslovima, onda bar da znamo u čemu će nam biti najprijatnije.

10.07.2024.

16:18

Izvor: Novosti/ K.LJ.

0
Ova 2 materijala su idealna za nošenje na visokim temperaturama
Dmytro Buianskyi/Shutterstock

Podeli:

Oblačenje tokom visokih temperatura nije jednostavno, posebno ukoliko svakodnevno idete na posao gde postoji određeni način oblačenja koji bi trebalo da bude ispoštovan.

Pamuk i lan se ističu kao najbolji izbor za letnje tkanine, jer su lagani, prozračni i pomažu da se telo ohladi tako što omogućavaju cirkulaciju vazduha. Prozračne tkanine poput rajona, šambrea i određenih vrsta svile su takođe dobre za vruće vreme, jer brzo upijaju vlagu i dozvoljavaju da znoj ispari, održavajući vas suvim.

Izbegavajte sintetičke materijale kao što su poliester i najlon na vrućini; mogu zarobiti toplotu i vlagu blizu vaše kože, što može izazvati nelagodnost ili iritaciju kože.

Pamuk

Pamuk se ističe kao najbolji izbor za užarene letnje dane. Njegova jedinstvena struktura vlakana ne samo da omogućava vašoj koži da diše, već i upija znoj, ostavljajući vas suvim. Odeća napravljena od ovog prozračnog materijala podržava održavanje niže telesne temperature čak i kada ste na otvorenom, na suncu.

Lan

Tkanina poznata po svojoj izuzetnoj prozračnosti omogućava vazduhu da slobodno cirkuliše, održavajući vas hladnim kako temperatura raste. Ovo prirodno vlakno nije samo lagano, već se ističe i u regulaciji toplote. Prilagođava se potrebama vašeg tela, pružajući osvežavajuću barijeru protiv vreline.