Aktuelno

Kejt, pomeri se sa trona: Počinje vladavina ove kraljice FOTO

Danska kraljica Meri jedna je od modnih "rivalki" britanske modne ikone Kejt Midlton, a svojim poslednjim izdanjem je nagovestila da bi mogla da joj uzme titulu nabolje odevene kraljice.

09.08.2024.

11:27

Izvor: superžena

0
Kejt, pomeri se sa trona: Počinje vladavina ove kraljice FOTO
Profimedia/ Ólafur Steinar Rye Gestsson/Scanpix 2024

Podeli:

Još 2015. godine danska kraljica je proglašena za najbolje obučenu članicu kraljevskih porodica i to prema rezultatima jedne ankete.

Merin stil odevanja karakteriše čista elegancija, ali bez preterano "uštogljenih" modnih elemenata, kakve nailazimo kod britanske princeze Kejt Midlton. (strukirane kaput-haljine ili, pak, haljine koje ne prikazuju gola ramena...)

Sa druge strane, kraljica Meri ide u korak sa modnim trendovima, ali se takođe drži kraljevskog kodeksa oblačenja - samo je njena vrsta elegancije malo opuštenija.

Ako bismo upoređivali, njen stil odevanja najviše podseća na stil jordanske kraljice Ranije.

Osim toga, tajna izgleda danske kraljice leži u savršenoj liniji (nije preterano mršava), ali i negovanom licu. Svoju vitku građu, pre svega, Meri duguje sportu, odnosno, ona se bavi jahanjem.

Crna od glave do pete

Danska kraljica je sada prisustvovala sahrani bivšeg sudije Pera Tornita u Kopenhagenu. Ona je za tu priliku nosila crno elegantno izdanje od glave do pete, a celokupno izdanje je upotpunila glomaznim šeširom i bisernim minđušama.

Meri je i ovog puta demonstrirala da ukus za modu njoj dolazi prirodno.

Profimedia/ Ólafur Steinar Rye Gestsson/Scanpix 2024