Aktuelno

Poželećete da se ošišate ove jeseni: Ova frizura je novi trend i savršena je FOTO

U pitanju je pariški bob, koji je vrlo sličan francuskom, međutim malo opušteniji i nešto duži.

01.09.2024.

9:21

Izvor: Diva.vecernji.hr/Tina Hajduk

5
Poželećete da se ošišate ove jeseni: Ova frizura je novi trend i savršena je FOTO
Victoria Fox/Shutterstock

Podeli:

Kada biste tražili definiciju "chic frizure" pod tim pojmom bi se sigurno pronašla i fotografija francuskog boba. Ta kultna frizura je ažurirana, pa je jedna od frizura koja je ove sezone u prvom planu pariški bob. Francuski bob je karakterističan po svojoj dužini do dužine usana i šiškama koje prekrivaju obrve, a pariški bob je ipak malo drugačiji.

Frizeri kažu da je ovaj izbor odličan za letnje dane - seže do linije vilice, a najbolje izgleda kad se kombinuje sa šiškama koje nisu guste, nego izgledaju "proređeno". Kao jednu od najvećih prednosti ove frizure, stilisti kose ističu jako jednostavno održavanje. Dovoljno je na kosu nanijeti tek malo pene ili moussea te kosu osušiti na vazduhu i - spremni ste!

Ako trenutno nosite francuski bob i čekate vam kosa poraste, ispostavilo se da je upravo taj prelazni stil jesenji trend. Ako, pak, s druge strane razmišljate o šišanju, ali ne želite drastičnu promenu, onda je upravo pariški bob odličan izbor jer naginje francuskom bobu, ali dolazi u dužoj varijanti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Azza Slimene عزة (@azzaslimene)

Pre šišanja bitno je, kažu stručnjaci, da se posavetujete s frizerima oko dužine koja lepo odgovara licu i vratu. Bob treba savršeno da odgovara obliku glave i lepo da uokviri lice, a zahvaljujući različitim tehnikama šišanja, kosa će dobiti volumen i dinamiku.

Što se tiče šiški, dobar su izbor zavesa-šiške koje možete lako staviti i iza uha. Takve šiške su popularne već sezonama, a super su izbor za "početnice" u šiškama, odnosno za one koji su tek odlučili da ih ošišaju.

Frizeri su potvrdili da je ova frizura odličan izbor, naglasivši da jednako dobro izgleda i kad se nosi podignuta. Odličan je izbor za vrućine, jer frizura i dalje izgleda jako chic i cool.