Iz muškog ugla

Zašto muškarci gube glavu zbog žena sa oblinama?

Svima je poznato da muškarci vole žene sa oblinama, ali zašto? Da li postoji odgovor na to pitanje osim onog najpopularnijeg – pa to je privlačno?

Subota, 27.05.2023.

13:44

Izvor: CDM, superžena

Zašto muškarci gube glavu zbog žena sa oblinama?
Foto: Profimedia/BEESCOOP.COM

Podeli:

Zapravo da, postoji naučno objašnjenje zbog kojeg ogroman broj muškaraca žudi za ženskim oblinama i zbog čega su žene poput Kim Kardašijan toliko popularne među muškarcima.

Velike grudi, širi kukovi i obla zadnjica muškarcima šalju instinktivnu poruku, a to je da su ove žene spremne da rađaju decu i da to one mogu sa lakoćom da urade. Iako verovatno ni u ludilu ne pomišljate na dete kada vidite lepo građenu devojku, vaš instinktivni deo mozga o tome razmišlja i šalje vam signale da je devojka ispred vas privlačna i zgodna.

Naše telo je programirano da nam poveća šanse za reprodukciju i proišrenje loze. Zbog toga naš mozak šalje signale da žene sa oblinama imaju najveći potencijal da rode dete.

Ovo dokazuje još jednu stvar, a to je da smo još uvek delom instinktivna bića koja su evolucijom isprogramirana da deluju i da rade određene stvari bez razmišljanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.