Praktični saveti

Sedam spasonosnih kuhinjskih trikova koji će vas poštedeti nerviranja

Šefovi kuhinja otkrili su trikove koji vas mogu spasiti od grešaka i neopreznost u kuhinji...

Nedelja, 19.05.2019.

13:46

Izvor: B92, Stil.kurir.rs

Sedam spasonosnih kuhinjskih trikova koji će vas poštedeti nerviranja
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Lenets_Tatsiana

Podeli:

Sve domaćice znaju koliko nezgodno može da bude kada zagori ručak ili se začini preprže i nakon toga izgube svoju svrhu.

Uz pomoć ovih saveta možete sprečiti takve neprijatnosti:

1. Nikada nemojte da pretrpavate tiganj kada nešto stavljate u njega. Bolje je da nabavite veći tiganj, kako bi se krompirići ili povrće lepo ispržiti i dobili zlatkastu boju i hrskavost.

2. Ako pravite zapršku, kuvajte dok ne počne da miriše na orašaste plodove.

3. Imajte na umu da crni biber "izgori" na temperaturi višoj od 160 stepeni. Zato ga dodajte na kraju pečenja.

4. Naučite neke osnovne kombinacije ukusa. Dobar način je da istražite malo istoriju trgovine začinima i kako se koji pojavljivao u kuhinji.

5. Ako vam treba limunov ili pomorandžin sok za kuvanje, stavite voće na 30 sekundi u mikortalasnu da biste mogli da dobijete više soka.

6. Ukoliko vam se desi da presolilte supu, spas potražite u oljuštenom krompiru koji ćete staviti u supu na 15 minuta. Ovo povrće će povući so u sebe.

7. Kada kuvate pirinač, nemojte stalno da dižete poklopac i proveravate u kakvom je stanju, jer ćete dobiti kašastu smesu, a ne pirinač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare