Veze i odnosi

Muškarci ipak biraju mlađe žene za brak?

Izreku da je "mlađe slađe" potvrdila je i nedavno sprovedena studija u Finskoj.

Ponedeljak, 13.10.2014.

15:37

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Naime, studija koja je obuhvatila 12.656 muškaraca i žena starosti od 18 do 49 godina imala je za cilj da otkrije koliko mlađe seksualne partnere ljudi biraju i kakve su veze imali u poslednjih godinu dana.

Naučnici su pretpostavili da će žene najčešće odabrati partnere koji su im bliski po godinama, a muškarci žene koje su mlađe od njih.

Studija je to i potvrdila. Naime, mlađe žene starosti od 18 do 24 godina najčešće imaju partnere koji su stariji četiri godine od njih. Kod muškaraca je to sasvim drugačije, ali ne zbog njihove hirovitosti već biološke revolucije.

Dok će žene odabrati nešto starijeg muškarca zbog sigurnosti i potomstva, muškarci će u mlađoj ženi takođe prvo gledati činjenicu da je verovatno podobnija da im podari potomke kada oni budu spremni na to, budući da ipak nešto kasnije sazrevaju u smislu donošenja važnih životnih odluka.

Da je „mlađe slađe“ uglavnom je slučaj kod muškaraca koji kasnije u životu odluče da se skrase, pa tada češće biraju partnerke u dvadesetim. Iako zvuči surovo, studija je potvrdila da se oni u tom kasnijem životnom periodu ređe skrase s partnerkom starijom od 35 godina.

foto: MeiTeng/freeimages.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.