Uspešne žene

Andrea dobrovoljno služila vojni rok: "Otišla sam kao dama i vratila se kao dama" VIDEO

Andrea Čižik je 2016. godine dobrovoljno služila vojni rok i to prva u opštini Kovačica u poslednjih 25 godina, zbog čega je dobila i pismo zahvalnosti i čestitke od predsednika opštine.

23.09.2024.

12:22

Izvor: superžena/TV Prva

0
Andrea dobrovoljno služila vojni rok: "Otišla sam kao dama i vratila se kao dama" VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Tokom gostovanja u "Jutru" na televiziji Prva, Andrea Čižik je ispričala kako je izgledalo služenje vojnog roka, kao i kakva iskustva stiču žene u Vojsci Srbije.

"Odmah nakon fakulteta, nakon završenih studija komunikologije, odlučila sam da odem, da bih kao pojedinac nešto dala svojoj zemlji. Naravno, patriotski duh je uvek bio prisutan, otac je bio pri vojsci i to je nešto osnovno što me je motivisalo. Mislim da je jako važno da mlad čovek razmišlja šta može da pruži svojoj zemlji, ja sam, verujem, pronašla najlepši mogući put da to ostvarim i bilo mi je jako lepo i vratila bih se odmah", kaže Andrea ponosno.

Printscreen/TV Prva

"Služenje vojnog roka je bilo izazovno, uzbudljivo. Odmah se naučiš i disciplini, stekneš rutinu u fizičkom vežbanju, u ishrani, u svim aktivnostima koje te čekaju, i stekneš dobre drugove s kojima je sve lakše", navodi Andrea.

"Ja sam u vojsku otišla kao dama i vratila sam se kao dama. To je moguće, jednostavno to imaš u sebi. A ostale devojke... Bilo je odustajanja", otkrila je.

Kako je izgledao proces selekcije, tipičan vojni dan i čega se Andrea posebno seća iz vojničkih dana, pogledajte u video-prilogu.

Izvor: Prva