Aktuelno

Retrogradni Jupiter od 9. oktobra: Dolazi moćno vreme i donosi istinu, evo šta treba da radite

Ovaj tranzit je moćno vreme da reorganizujemo naše ideje, misli i prioritete.

04.10.2024.

20:53

Izvor: atma.hr

0
Retrogradni Jupiter od 9. oktobra: Dolazi moćno vreme i donosi istinu, evo šta treba da radite
Nicoleta Ionescu/Shutterstock

Podeli:

To je poziv da se fokusirate na ono što je trenutno najrelevantnije i istražite različite načine za rešavanje preopterećenja informacijama, raštrkanih misli i mentalnog haosa.

U znaku Blizanaca, retrogradni Jupiter nas poziva da preispitamo šta verujemo da je istina i u kojoj meri verujemo u priče koje stvara naš um.

Ovaj tranzit je takođe prilika da se ponovo posvetimo autentičnosti i uskladimo se sa njom ako osećamo da smo skrenuli sa svog pravog puta.

Devetog oktobra Jupiter postaje retrogradan označavajući početak perioda preorijentacije i refleksije. Jupiter će biti u retrogradnom kretanju do 4. februara 2025. godine. Ova promena nam nudi priliku da redefinišemo svoj odnos sa svojim verovanjima, našim umovima i našim ideologijama. To nas motiviše da razmišljamo o tome kako tražimo smisao i istinu i da preispitamo šta za nas znači autentičnost.

Jupiterova promena kretanja je posebno relevantna za ljude rođene sa ličnim položajem oko 21º promenljivih znakova (Blizanci, Devica, Strelac i Ribe). Ovaj tranzit će im ponuditi priliku da se usklade sa svojom istinom, redefinišu svoja uverenja i preispitaju svoj pristup učenju, komunikaciji i razumevanju svojih iskustava.

Jupiter je najveća planeta u Sunčevom sistemu i dobila je ime po kralju bogova. Povezan sa obiljem, ekspanzijom i rastom, Jupiter je poznat u astrologiji po svojoj blagotvornoj, ekspanzivnoj energiji, a naziva se i Velikim dobročiniteljem ili Gospodarom obilja.

Tradicionalni vladar i Strelca i Riba, Jupiter je u korelaciji sa arhetipom tragača i ima veze sa impulsom da se traži smisao i istina. Ova planeta je povezana sa deduktivnim učenjem, desnim razmišljanjem i visokim obrazovanjem, kao i sa našim sistemom verovanja i životnom filozofijom. Jupiter je snažno povezan sa energijama autentičnosti i spontanosti i sa našom željom da istražimo svet, proširimo svoju svest i otkrijemo kulture i tradicije različite od naših.

Svitlana Sokolova/Shutterstock


Kada smo retrogradni, Jupiter nas poziva da razmislimo o našem odnosu prema našim verovanjima, redefinišemo svoju filozofiju života, preispitamo način na koji pripisujemo značenje našim iskustvima i preorijentišemo se na ono što je istina u sadašnjem trenutku.

Retrogradni Jupiter je prilika da privremeno zaustavimo našu potragu i provedemo neko vreme razmišljajući o tome šta tražimo, zašto i kako.

Jupiter u Blizancima nam nudi mogućnosti da prepoznamo validnost višestrukih gledišta i poboljšamo našu sposobnost da se krećemo kroz paradoks i dualnost. Ova kombinacija energija naglašava važnost otvorenosti za različite perspektive i poboljšava našu sposobnost da integrišemo naizgled kontradiktorne informacije.

Ključni izazovi u to vreme bili su preopterećenost informacijama i mentalno preopterećenje. Jupiter uvek ukazuje na oblasti u kojima nas privlače eksces i preterivanje. Kod Blizanaca se to manifestuje kao sklonost prenaglašavanju detalja i gubitku u moru dostupnih informacija ili u pričama koje stvara naš um.

Dok se Jupiter retrogradi u Blizancima, pozvani smo da razmislimo o značenju koje pridajemo rečima, mislima, podacima i informacijama, poboljšamo našu sposobnost da jasno i promišljeno saopštavamo svoju istinu i osiguramo da se izražavamo autentično.

Retrogradni Jupiter u Blizancima je prilika da preispitamo svoj pristup učenju, podučavanju, deljenju informacija, konzumiranju informacija, komunikaciji, razmišljanju i osmišljavanju naših iskustava.

NatRomero/Shutterstock

Jupiter u kvadratu sa Saturnom i Neptunom u Ribama Jupiter je retrogradan jer formira široke kvadrate sa Saturnom i Neptunom u Ribama, oba retrogradna, dva aspekta koja će nastaviti da budu aktivna mesecima. Tokom narednih nedelja i meseci, kvadrat Jupiter-Saturn će naglasiti tekući ples između kontrakcije i širenja.

Ovaj aspekt olakšava proveru realnosti i nudi nam priliku da vidimo kako treba da sazremo i preuzmemo odgovornost da bismo ostvarili svoje vizije i rasli na način na koji težimo.


Kvadrat Jupiter-Neptun neće biti tačan do 18. juna 2025. godine i desiće se kada su planete u Raku i Ovnu. 

U ranim stepenima Ovna, Neptun će naglasiti potrebu za novim načinom pristupa duhovnosti i naglasiti rizike jurnjave želja ukorenjenih u fantaziji i iluziji.

Retrogradni Jupiter u Blizancima: Integracija informacija i reorganizacija misli. U Blizancima, Jupiterovo pomeranje pokreta nudi nam poziv da se fokusiramo na integraciju onoga što smo do sada naučili, umesto da nastavimo da tražimo nove informacije i podsticaje.

Vreme je da svarimo iskustva koja smo imali u proteklih nekoliko meseci, istražimo njihovo dublje značenje i otkrijemo šta možemo da uradimo sa informacijama koje smo prikupili i kako one mogu obogatiti naše živote i primeniti ih u praksi.

Ovaj tranzit je moćno vreme da reorganizujemo naše ideje, misli i prioritete. To je poziv da se fokusirate na ono što je trenutno najrelevantnije i istražite različite načine za rešavanje preopterećenja informacijama, raštrkanih misli i mentalnog haosa.