Praktični saveti

Ove uređaje niko ne isključuje kad odlazi na godišnji odmor: Stižu ogromni računi

Da vas ne iznenadi veliki račun za struju, poslušajte nekoliko saveta.

21.06.2024.

15:27

Izvor: Alo.rs

1
Ove uređaje niko ne isključuje kad odlazi na godišnji odmor: Stižu ogromni računi
Pixel-Shot/Shutterstock

Podeli:

Stiglo je leto, a s letom i godišnji odmori. Kao i svake godine, važno je da znate neka pravila koja treba slediti kako bi godišnji odmori prošli bezbrižno, sigurno i veselo. Jedno od tih pravila su i kućni uređaji koji vam mogu povećati račune za struju iako ih ne koristite, jer ste na putovanju i odmoru.

Zato, kada idete na put, isključite određene uređaje iz struje kako biste se bezbrižno odmorili, ali i uštedeli koji dinar. Koji su to uređaji?

Toster i aparat za kafu

Pre odlaska na put isključite blender, aparat za kafu, toster i ostale male kuhinjske aparate. Ovi uređaji troše struju i kada ne rade. Osim toga, smanjićete rizik od požara.

Televizor

Moderni televizor troši manje električne energije od staromodnog televizora. Međutim, čak i kada ga isključite, dokle god je uključen u struju, ovakav televizor nastavlja da crpi struju, stoga je preporučljivo da ga isključite iz struje kada ga ne koristite duže vreme.

Računar

Ako ostavite svoj računar uključen u struju, on nastavlja da troši električnu energiju čak i kada je ekran crn i računar miruje.

Stona lampa

Ako imate upaljenu lampu, ona izvlači dodatnu energiju čak i kada je svetlo ugašeno. Dakle, izvucite kabl iz utičnice.

Ventilator

Preporučuje se da isključite ventilator iz utičnice, jer može predstavljati opasnost od požara u slučaju strujnog udara.