Praktični saveti

Trik sa jastukom koji će vas ohladiti tokom letnjih vrućina

Svi smo to doživeli: prevrtali smo se i okretali na vrhuncu leta, samo pokušavajući da pronađemo hladno mesto na svom jastuku kako bismo ublažili nepodnošljivu vrućinu.

28.07.2024.

8:28

Izvor: Jutarnji.hr

1
Trik sa jastukom koji će vas ohladiti tokom letnjih vrućina
lenetstan/Shutterstock

Podeli:

Možete danonoćno pretraživati na internetu pokušavajući da pronađete opcije koje obećavaju da će vas rashladiti uprkos vrućini tela i spoljašnjim temperaturama, ali čak ni one nisu bez greške. Šta ako nije potrebno da kupujete skupi jastuk da biste mirno spavali? Sve što vam treba je dovoljno prostora u zamrzivaču da smestite postojeći jastuk i nekoliko minuta.

Pronađite jednu veliku čistu plastičnu kesu, stavite svoj jastuk u nju i sve položite u zamrzivač. Ovaj trik deluje i na ubijanje grinja, a preporučeno vreme da ga ostavite u tu svrhu je 24 sata. Međutim, ako samo želite da ga ohladite i dobijete lepu površinu za ležanje, možete ga staviti u zamrzivač na 10 do 15 minuta. Ako nemate dovoljno mesta u zamrzivaču, ne paničarite: možete i samo zamrznuti svoje jastučnice, a zatim ih ponovno staviti na jastuke.

Prednosti hladnijeg jastuka uključuju bolji san, pogotovo ako može pomoći u snižavanju telesne temperature. Hladni oblozi takođe pomažu kod upale i otečenosti, pa bi naslon za glavu mogao da vam pomogne dok spavate, piše House Digest.

Jastuk takođe možete staviti u frižider umesto u zamrzivač. Možete ga ostaviti u frižideru nekoliko sati, zato ga ubacite pre odlaska na posao ili napolje i izvadite ga kad budete spremni za spavanje. Ako svoj jastuk nameravate da stavite direktno na policu, proverite da li ste ga prvo obrisali i dezinfikovali, jer vaš frižider može biti domaćin raznim bakterijama iz hrane.