Roditeljstvo

Bolna ispovest Kaje Žutić: "Pokušala sam da imam decu, nije išlo"

Glumica se suočila sa dve teške situacije u životu i pronašla način da ih prebrodi, o čemu je otvoreno govorila.

01.05.2024.

12:31

Izvor: Blic

5
Bolna ispovest Kaje Žutić: "Pokušala sam da imam decu, nije išlo"
R.Z./ATAImages

Podeli:

Jedna od naših najuspešnijih i najpoznatijih glumica Katarina Kaja Žutić, koja proleće i leto provodi u svom domu u Barajevu, gde pronalazi svoj mir, otvoreno je govorila o teškim iskustvima koja su je zadesila u životu, o smrti oca i činjenici da neće postati majka.

"Pokušala sam da imam decu, prosto nije išlo, zbog raznih razloga. Bilo mi je teško kada je taj period pokušaja okončan. U skali teških životnih perioda, prva mi je smrt oca sa 20 godina, pa onda ovo... Bilo mi je teško da se iščupam iz letargije, ali po prirodi sam feniks i umem da se iščupam iz raznih problematičnih misli i situacija", priznala je Katarina Žutić, te iskreno rekla šta joj je najviše pomoglo u tom periodu.

"Prvo sam upisala režiju, nisam mogla da sedim i čupam kosu sa glave, što je sve lako reći... Počela sam opet da snimam, završila sam režiju i onda se slikanje samo nametnulo i pokupilo me. Sa slikanjem sam potpuno zacelila ranu koja je nastala nakon saznanja da neću moći da imam porod. Ne bih imala vremena da se bavim slikarstvom da sam imala dete, posvetila bih se odgajanju, a ovako, eto, možda je zbog toga trebalo da bude ovako. Čudni su putevi gospodnji", izjavila je i dodala:

"Ako je neko uticajan, nove naraštaje uči nečemu i odgaja neku decu, uslovno rečeno. Trudim se da na taj način eventualno to postignem, da li uspevam ili ne, ne znam, i roditelji greše. Namera je uvek najbolja."

R.Z./ATAImages

Ispičala je da je kao mala želela da se bavi slikarstvom i kako bi tata sada sigurno bio ponosan na nju.

"Tata mi je rekao da moram bogato da se udam, jer neće moći da me izdržava ako sam slikarka. Onda sam izabrala sledeće što mi je isto lako da radim, a to je gluma. Zatvorila sam krug, upisala sam i režiju, došla sam i do slikanja, ovo su moje zrele godine, volela bih da živim još dugo da bih ovo mogla da iživim", objasnila je.

Poznato je da je Katarina Žutić ćerka ostvarenih glumaca Svetlane Cece Bojković i Miloša Žutića, a njihove karijere nisu joj mnogo pomogle na njenom putu da postane umetnica.

"Za mene je to bio ozbiljan teret. Ne mogu da krivim moju mamu što je uspešna glumica, a isto tako ne mogu da krivim ni društvo koje reaguje na mene: 'Ajde sjaši, neka igra neko čija mama nije glumica'. Nikoga ne krivim za put moje lične karijere. Jesu me odmah primetili zbog toga, ali mislim, neskromno, sa darom koji već posedujem, da bi me primetili. Nije mi njihova popularnost pomogla da se izborim. Dala sam maksimum koji sam imala, to je jedino što bilo koji čovek može da uradi, ako se oseća ugroženo. Besmisleno je biti ogorčen, to skraćuje život", smatra Katarina Žutić, koja će na leto snimati treću sezonu "Zbornice", a nedavno je u Beogradu imala uspešnu izložbu slika, pod nazivom "Persefonin vrt".