Roditeljstvo

Pedijatar razbesneo mame Srbije: "Male bebe nemaju šta da traže na plaži" ANKETA

Pedijatar Jovan Raičević je na Fejsbuku krako napisao "Male bebe nemaju šta da traže na plaži". Njegova objava je tada izazvala diskusiju na ovoj mreži, a mame Srbije je, blago rečeno, razbesnela.

25.06.2024.

19:56

Izvor: superžena

9
Pedijatar razbesneo mame Srbije: "Male bebe nemaju šta da traže na plaži" ANKETA
justkgoomm/Shutterstock

Podeli:

Evo kako glasi sporna objava:

"S obzirom na to da se proteklih dana u ambulanti sve češće srećem sa roditeljima koji se pitaju kako da svojoj bebi omoguće bezbedan boravak na plaži, odlučio sam da napišem kratak tekst sa savetima za mlade roditelje koji sa detetom mlađim od godinu dana žele da idu na plažu. Dakle, idemo po tačkama: 1. Male bebe nemaju šta da traže na plaži", napisao je tada doktor na Fejsbuku.

Njegove reči pokrenule su lavinu komentara, a ubrzo nakon toga doktor je morao da objasni i svoje razloge za ovako napisan tekst.

"Pošto vidim da je kod nekih roditelja prethodni tekst uzburkao strasti, malo ću ga dopuniti i pružiti neka objašnjenja, ali i pored specijalnih slučajeva, koji postoje, hoću da naglasim da se i dalje apsolutno držim tačke 1. u prethodnom tekstu", počeo je, te nastavio:

"To naravno, nije motivisano željom da se roditeljima beba i male dece dodatno ograniči sloboda, već naprotiv, da im se ukaže na realne rizike s kojim se suočavaju kad odu na letovanje s malom bebom. Kao pedijatar sa iskustvom i u ambulantnoj i u bolničkoj zdravstvenoj ustanovi u gradu koji je letnja turistička destinacija, ne mogu lako ni nabrojiti šta sam sve video u svojoj karijeri, od sunčanih opekotina, preko teških gastrointestinalnih infekcija, pa do utopljenja. Letovanje se lako pretvori u noćnu moru..."

Kako to obično i biva, obe objave su izazvale pozitivne i negativne utiske, a ovo su samo neki komentari:

"A nama je pedijatar rekao da je slobodno vodimo, da će joj dosta prijati taj vazduh. I tako radimo evo 8 godina", "Apsolutno se slažem od reči do reči. Ne zna se šta je gore virusi ili UV zračenje", samo su neki...

Pošto je sezona letnjih odmora u toku, a većina novopečenih roditelja u nedoumici, mi sada vas pitamo - da li bebe smeju da idu na more?

Takođe, pišite nam vaša iskustva u komentarima...

loader