Roditeljstvo

Šok priča Beograđanke (28): Nije znala da je 4. put trudna; "Porađate se za mesec dana"

Mlada mama sada ima dve devojčice i dva sina, a u četvrtoj trudnoći nije imala nikakve simptome.

30.06.2024.

12:58

Izvor: Kurir.rs

1
Šok priča Beograđanke (28): Nije znala da je 4. put trudna; "Porađate se za mesec dana"
Marko Domka/Shutterstock

Podeli:

Vaspitačica Nataša Marković (28) iz Beograda otišla je na pregled kod ginekologa i saznala da je u osmom mesecu trudnoće i da će se poroditi za mesec dana. Kako je ispričala, to je bila četvrta trudnoća i dečak se rodio 1. januara 2023. godine. Ova mlada mama ima sada dve ćerke i dva sina, uzrasta od sedam, pet, tri i jedne godine.

Sa četvrtim detetom nije imala nikakve simptome koji bi ukazivali na drugo stanje. Nakon što joj je na pregledu u novembru 2022. godine doktorka saopštila da je trudna, samo se molila Bogu da s detetom bude sve u redu, s obzirom na to da trudnoća nije praćena.

"Sa trećim detetom sam se porodila u julu 2021. godine i pošto je on dojeno dete, nisam imala ciklus. Prošlo je godinu dana, malo sam se zabrinula šta se dešava. Imala sam neka, da kažem, krvarenja i to je bilo dan-dva mesečno. Na kraju sam pomislila - da nisu ciste, pošto sam ranije imala tih problema. Otišla sam privatno kod lekara, platila sam da obavim kompletan pregled i ultrazvuk, briseve, sve...", prisetila se Nataša, koja dodaje da je možda njena greška bila što je kod doktora odmah ušla sa sumnjom na ciste, tražeći odgovor za to.

"Možda se on usmerio samo na to, ne znam, ali ništa što se tiče trudnoće nije spomenuo. Ja na trudnoću nisam ni pomišljala. Rekao je da ne vidi ciste, da ne brinem i da će se ciklus vremenom regulisati. Po mojoj kasnijoj računici, tada sam već bila u trećem mesecu.

Prestala je da doji treće dete, ali ciklus i dalje nije imala. Otišla je u novembru 2022. kod državnog ginekologa.

"Doktorka je rekla da sam trudna. Prvo sam pomislila da je neka manja trudnoća, odnosno da je početak, da bi mi rekla da je po svemu sudeći termin 29. decembar! To je bio takav šok, ne mogu da opišem! Bila sam jako zabrinuta, jer nisam osetila pokrete deteta, niti sam se nešto preterano gojila. Ceo život variram u kilaži, tek kada sam tada ušla u deveti mesec, počeo je da se malo nazire stomak", navela je Nataša.

Roman Samborskyi/Shutterstock

Mučnine nije imala ni u prve tri trudnoće, te su izostale i u četvrtoj. Stalno je bila u pokretu i jurcanju za decom, pa joj je doktorka objasnila da je to možda razlog što pokrete nije osećala.

"Uhvatila me je panika i zato što nije bila kontrolisana trudnoća, nisam koristila ni vitamine, ništa, nisam mirovala. Otišli smo na 4D ultrazvuk i rečeno je da je sve u redu, ali opet sam imala strah. Doktorka mi je objasnila da se dešavaju ovakve stvari, čak se i ja sećam jedne devojke iz srednje škole koja je bukvalno nekoliko dana pred porođaj saznala da je trudna, i to zbog bolova u stomaku - mislili su da je slepo crevo", ispričala je.

"Suprug i ja obožavamo decu, tu je i velika doza sreće, ali i zabrinutosti kako ćemo, šta ćemo, treba ih nahraniti, odškolovati. Imamo pomoć što se tiče čuvanja, a najvažnije je da smo živi i zdravi", smatra Nataša, koja je sa suprugom već deset godina. Nisu znali ni kog je pola beba, bilo im je najvažnije samo da dete bude zdravo.

"Nismo u tom trenutku planirali četvrto dete. Mamu nisam smela ni da pozovem, poslala sam joj poruku. Još se ona ranije, kad god ih zovem da kažem šta ima novo, šalila pitanjem da nisam trudna. Porodila sam se u GAK Narodni front i kada su mi saopštili da je sve u redu s bebom, tek tada mi je laknulo!"