Roditeljstvo

Životna pobeda: Nakon 5 godina konačno planira potomstvo; "Spremam se za ono najlepše" VIDEO

Tijani su posle smrti supruga bili oduzeti zamrznuti embrioni, ali je konačno uspela da ostvari ono što je naumila - pobedila je i ispisala novo poglavlje u svom životu.

16.09.2024.

15:39

Izvor: superžena

0
Životna pobeda: Nakon 5 godina konačno planira potomstvo; "Spremam se za ono najlepše" VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Tijana Prizrenac Nedeljković je nakon pet godina agonije konačno uspela da pobedi u borbi za svoje embrione. Drugostepenu presudu dobila je 11. septembra i napokon sama može da planira svoje potomstvo, a ovim lepim povodom otvorila je današnju emisiju "150 minuta" na TV Prva.

Tijanin suprug preminuo je od raka testisa 2019. godine, od kada je i trajala njena borba za embrione koje su zamrzli. Ona je druga žena u Srbiji koja je pobedila zakon, odnosno sistem za potomstvo. U njenom slučaju i u slučaju Ane Marković, nakon što su im preminuli muževi, Uprava za biomedicinu i Ministarstvo zdravlja smatrala je da je nastavak vantelesne oplodnje protiv Zakona o biomedicinski potpomognutnoj oplodnji.

"Zakon nije predvideo posthumne saglasnosti ili testamente, zato nisu znali šta da rade sa mnom. Sada postoji rešenje. Zakon nije decidno rekao ne, sudovi su odlučili da ja imam pravo na to, i po Ustavu Republike Srbije", objasnila je Tijana.

Printscreen/TV Prva

"Trajalo je pet i po godina zato što me je u jednom trenutku uhvatila korona. Kada je sve prošlo, kontaktirala sam gospođu Anu Marković i mi sada imamo 30-ak žena koje su u istom problemu", ispričala je u emisiji.

Još uvek sabira utiske, kako kaže, ali osmeh joj se ne skida sa lica.

"Sledi mali odmor i onda priprema mog tela za tu trudnoću. Prošlo je ipak pet i po godina, popriličan stres sam pretrpela i treba se sad spremiti za ono najlepše", izjavila je i otkrila da zvanično ima deset embriona.

Nikada nije gubila ni nadu ni snagu, a šta je još rekla o ovom slučaju, poslušajte u video-prilogu.

Izvor: prva