Roditeljstvo

"Lekari su rekli da ćemo dete dobiti prirodnim putem za 30 godina, ali desilo se čudo" VIDEO

Borba za potomstvo je prilično zapostavljena tema u Srbiji.

17.10.2024.

16:20

Izvor: superžena

0
"Lekari su rekli da ćemo dete dobiti prirodnim putem za 30 godina, ali desilo se čudo" VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Svi parovi koji vode borbu za potomstvo istovremeno se suočavaju i sa velikim izazovima. To je jedna jako intimna tema koja zahteva dosta podrške najbližih, a ističe i važnost mentalnog zdravlja.

Među poznatim ličnostima koje su otvoreno govorile o borbi za potomstvo je i glumac Đorđe Stojković, koji je bio gost emisije "150 minuta" na TV Prva.

"Nama su lekari rekli da ako budem nastavio sa tom terapijom kod urologa, prirodnim putem ćemo dobiti dete za tridesetak godina. Ali, eto desilo se čudo. Otišli smo na kratak put i nekako se zadesilo da nije bila nikakva epohalna destinacija niti doba godine, verovatno je to bilo mesto gde se ja osećam lepo, a to je selo odakle potiče moj otac. Cela poenta toga je da čovek treba da se oseti iskonski lepo i prijatno", započeo je Đorđe.

Prijatelji i rodbina često iz najbolje namere postavljaju pitanje "kada će dete", ne razmišljajući da li je uopšte potrebno pitati tako nešto ili mešati se u tuđe živote.

"Vi ne znate da li taj par želi decu, da li je sposoban, a to se shvata kao podrazumevanje. Nije mi prijalo to, moja porodica uopšte nije pitala tako nešto jer su svesni tih stvari i šta sve nosi ovaj tempo života", istakao je glumac.

Tokom ove teške borbe, mnogi parovi ne mogu da opstanu, pa tako i veze i brakovi pucaju i odustaju od potomstva.

"To zavisi od partnera. Ja sam moju Ivanu birao zbog toga jer je to žena sa kojom želim da provedem ceo svoj život, imali decu ili ne. Dete je dar, pričali smo o tome šta ako ne bude, pa dobro, radićemo više na sebi, putovaćemo, bićemo usmereni jedno na drugo. A postojala je i opcija da usvojimo dete", iskren je bio glumac.

Opširnije o ovome pogledajte u video-prilogu.

Izvor: Prva