Uređenje doma

Ne bacajte maramice za mašinu za sušenje veša: Evo kako opet da ih iskoristite

Ne morate ih bacati nakon jednog korišćenja, već ih na mnogo načina možete dodatno iskoristiti.

08.04.2024.

9:44

Izvor: Jutarnji.hr

0
Ne bacajte maramice za mašinu za sušenje veša: Evo kako opet da ih iskoristite
FabrikaSimf/Shutterstock

Podeli:

Ukoliko koristite maramice za mašinu za sušenje veša da bi vaša odeća ostala mekana i kako biste s nje uklonili dlake kućnih ljubimaca, statički elektricitet i slično, ovi podaci mogli bi vam biti i te kako zanimljivi.

Iskorišćene maramice za mašinu za sušenje veša možete iskoristiti barem još jednom pre bacanja, i to na mnoge neočekivane načine.

S navlaženom iskorišćenom maramicom možete, na primer, prebrisati hromirane kupatilske elemente i ukloniti naslage sapuna s vrata tuš-kabine. U kuhinji ih pak možete koristiti kako biste očistili zagorele mrlje sa šerpe i tiganja (Southern Living savetuje da je prethodno maramicu potrebno nakvasiti u vrelu vodu pomešanu s par kapi deterdženta za posuđe).

Ispostavilo se da su maramice odlične i u skupljanju prašine s TV ekrana i nameštaja - samo je bitno da budu potpuno suve. Skupljaju i dlake kućnih ljubimaca, baš kao što to čine i u mašini za sušenje. Takođe, mogu se staviti u usisivač kako se tokom njegovog rada po domu ne bi širio neprijatan miris. S istom namenom mogu se staviti na dno kante za otpad, iz koje će eliminisati mirise bačenih namirnica. Kad smo kod neprijatnih mirisa, maramice očigledno mogu pomoći i kod smrdljive obuće: maramicu treba prerezati, a delove ostaviti preko noći u patikama ili cipelama - do jutra bi problem trebalo da bude rešen.

Sa suvom maramicom možete prebrisati kauč, jastuke ili, recimo, zavese - rezultat će biti ugodan miris u dnevnoj sobi, a možete ih postaviti u ormane i fioke, pa čak i u torbu za teretanu, što će osigurati ugodan miris odeće.

Za kraj savet roditeljima s decom, budući da je većina njih upoznata sa situacijama u kojima se njihovi zidovi pretvaraju u platno za male umetnike. I te "kreacije" se navodno mogu obrisati upravo maramicama za mašinu za sušenje veša.