Uređenje doma

Stavite 4 štapića cimeta u čašu krupne soli i rešićete neprijatan problem

Rasporedite po kući i bićete oduševljeni onim što će se desiti.

01.05.2024.

8:48

Izvor: Jutarnji.hr

0
Stavite 4 štapića cimeta u čašu krupne soli i rešićete neprijatan problem
Leszek Glasner/Shutterstock

Podeli:

Jednostavno dodajte 4 štapića cimeta u posudu s krupnom soli kako biste rešili jedan neprijatan problem. Nakon što se cela kuća opere i dezinfikuje, svi rado uživaju u opojnom mirisu koji se širi svakom prostorijom. Međutim, ovaj miris ne traje dugo, a u nekim slučajevima čak vrlo brzo nestane. Veliki problem zbog kojeg većina ljudi neprestano čisti kuću je kako bi osigurali da se prijatan miris uvek oseti. Međutim, postoje alternative koje vam omogućavaju da zadržite prekrasan miris u svakom delu kuće određeno vreme. Osim toga, jedno od ovih sredstava vrlo je popularno jer tera insekte, a time štiti i biljke u kući.

Sve što vam je potebno su cimet i so da vam dom zamiriše

Muve i komarci vraćaju se u dom tokom toplijih meseci i često mogu uzrokovati probleme i biljkama. Srećom, ovaj lek uspeva da ih drži dalje dok pruža predivan miris u celom domu.

Krupna so

Prvo uzmemo malu staklenu posudu u koju stavimo oko pet kašika krupne soli. Nakon što smo posudu otprilike do pola napunili krupnom soli, treba da dodamo malo omekšivača. Samo malo stavite u staklenu posudu i lagano protresite. Nakon omekšivača možete dodati i treći sastojak po kojem se ova smesa ističe, a to su klinčići. Stavite ih šaku i dodajte još krupne soli da prekrije klinčiće. Nakon što ste sve dobro poklopili, ponovno dodajte omekšivač, uvek pazeći da prodre kroz krupnu so. Sada samo treba da stavite štapiće cimeta u rastvor koji ste pripremili.

Zapalite štapiće cimeta i uživajte u mirisu

Šta vam je činiti? Vrlo je jednostavno. Uzmite četiri štapića cimeta i vertikalno ih stavite u smesu. Uopšteno, morate koristiti četiri i rasporediti ih tako da postoje četiri ugla, ali moguće je koristiti i više.

Cimet

Kao što je već spomenuto, ovo sredstvo je idealno za teranje muva, komaraca i svih drugih insekata koji se leti ponovno pojave u dvorištu, na prozorskim daskama i u kući. Biljke će uživati u ovom izvanrednom odbrambenom sredstvu. Osim toga, miris koji ova smesa širi biće opojan. Sada samo treba da zagrejete vrhove štapića cimeta upaljačem kako bi se miris proširio po celoj kući.