Praktični saveti

Trik iskusnih kuvara: U belo meso dodajte ovaj sastojak – biće ukusnije i sočnije

Njegova priprema ne zahteva neko pretarano kulinarsko umeće, a možete da ga pečete, kuvate, grilujete, pohujete, pržite...

10.04.2024.

13:55

Izvor: StvarUkusa/S.B.

0
Trik iskusnih kuvara: U belo meso dodajte ovaj sastojak – biće ukusnije i sočnije
vkuslandia/Shutterstock

Podeli:

Osim za glavno jelo, piletinu možete da služite u salatama, da pravite namaz od nje... Jedina mana belog mesa je ta da ako se ne pripremi kako treba, ono može da bude suvo i pomalo bezukusno. 

Ako volite da jedete belo meso, onda vam predlažemo super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta. On u marinadu dodaje i majonez.

Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primena u kuhinji može da bude raznolika. Kada napravite marinadu za piletinu u nju dodajte istu količinu majoneza. Najbolje bi bilo da belo meso marinirate ceo dan, ali ako nemate toliko vremena možete da držite meso u marinadi četiri sata. Majonez ne morate da koristite samo za belo meso, već za bilo koji deo pileta. 

Kako marinada sa majonezom poboljšava ukus?

1. Marinada je uglavnom tečna i ne može lako da se "zalepi" za meso. Ako dodate i majonez premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a takođo sprečiće i da ona lako zagori.

2. Belo meso će biti sočnije i imaće lepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine dok zadržavaju vlagu. Belo meso neće imati ukus majoneza.