Recepti

Ovaj recept za "krofne" iz "MasterChefa" je ubitačan FOTO

Da li ste spremni da se latite ovog izazova i napravite "Choux au Craquelin"?

04.03.2024.

9:45

Izvor: B92.net/TV Prva

0
Ovaj recept za "krofne" iz "MasterChefa" je ubitačan FOTO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Upozoravamo vas, trebaće vam puno strpljenja za pripremu ovih "krofni", ali vaši napori će se isplatiti. Ukus je nezaboravan.

Evo kako da ih napravite:

Priprema: 50 grama omekšalog putera pomešati sa 50 grama šećera u prahu. Zatim dodati 50 grama brašna i umesiti testo (choux). Istanjiti na pola centimetra debljine između 2 lista pek papira i staviti u zamrzivač da se ohladi.

Sipati 200 ml vode i 115 grama putera i staviti da se topi na vatri. Kada se puter otopi, skloniti sa vatre i dodati 150 grama brašna. Pomešati i vratiti na vatru na nekih 2 minuta dok se ne dobije testo. Testo prebaciti u činiju i prohladiti. U posebnu činiju razbiti 4 jaja i blago umutiti. Dok se testo miksa dodavati postepeno umućena jaja dok se ne dobije struktura testa da kada se podigne špatulom dobijamo slovo V. Testo prebaciti u dresir kesu sa odgovarajućim nastavkom i na pek papir formirati kapice. Vrh kapice obavezno utapkati vlažnim prstom. Preko svake kapice staviti modlom odsečen krug od Choux-a. Peći na 190 stepeni dok ne porumene (20-ak minuta).

Ganaš od batata

Kuvati batat isečen na kockice. Kada se skuva, prebaciti u blender i dodati kakao, šećer u prahu, kokosovo ulje, javorov sirup, malo amareta i napraviti ganaš. Posebno umutiti pavlaku. Dodavati umućenu pavlaku postepeno u ganaš, mešati špatulom nežmo da se dobije kremasta i vazdušasta struktura.

Coulie od kupina

Kupine i šećer kuvati u šerpi sa malo limunovog soka dok se kupine ne rastope. Procediti coulie.

Gel od nane

Blanširanu nanu pomešati sa malo vode i uy dodatak agar agar-a kuvati 2 minuta. Nakon toga izliti u pleh i hladiti dok ne očvrsne. Stegnutu masu prebaciti u blender i napraviti gel.

Gotove i prohlađene "krofne" puniti od ispod filom od batata. Servirati uz dodatak gela od nane i kulija od kupina.