Lepota žene

Odbili su je za posao jer nije bila našminkana: Na mrežama nastao haos zbog objave VIDEO

Zgrožena, na TikToku je ispričala svoje iskustvo i dobila armiju korisnika koji su stali na njenu stranu.

11.04.2024.

15:22

Izvor: superžena

8
Odbili su je za posao jer nije bila našminkana: Na mrežama nastao haos zbog objave VIDEO
Anton Gvozdikov/Shutterstock

Podeli:

Tridesetogodišnja Melisa Viver iz Njujorka nedavno se na TikToku požalila kako je odbijena na intervjuu za posao samo zbog toga što "nije uložila dovoljno truda u svoj izgled". U pitanju je bio konkurs za mesto potpredsednika HR-a u jednoj tehnološkoj firmi, a Melisa je na intervju došla u sasvim prirodnom izdanju - nenašminkana.

Svoje iskustvo prenela je video-snimkom na TikToku, što je izazvalo bes njenih pratilaca koji su joj savetovali da tuži firmu i koji su se, kako su naveli, još jednom uverili u to da su "lepi ljudi privilegovani".

Video-snimak je prikupio 815.500 pregleda do sada, a Melisa je ovako iznela svoj stav.

"Da li to znači da žene koje ne nose šminku na razgovorima za posao ili na poslu izgledaju kao da ne ulažu toliko truda i brige za posao?", bila je zgrožena, a da stvar bude još gora - rečeno joj je da je ona upravo kandidat kakvog traže. Poziv je dobila tri meseca nakon što je bila otpuštena s prethodnog posla i veoma se radovala novim izazovima.

Smatra da je na svako pitanje dala savršen odgovor i da jako dobro zna kako funkcionišu intervjui. Nakon što je ostala zbunjena neprolaskom na sledeći nivo, tražila je povratne informacije od te firme. S obzirom na to da je kao razlog odbijanja za posao naveden njen izgled, zaključila je da nije bila primljena zbog nenošenja šminke.

"Kosu sam isfenirala, imala sam lep top, lep sako, neke minđuše... Stavila sam samo malo sjaja za usne, nisam imala ni trunku šminke. Inače se ne šminkam, šminka mi iritira oči i kožu i izbegavam je", objašnjavala je Melisa.

Uporedila je svoju situaciju s muškarcem koji nije dobio posao jer mu je, primera radi, neuredna brada ili je imao tetovažu na licu. Smatra da to nije razlog za odbijanje, kao i da na osnovu izgleda nije u redu donositi (prerane) zaključke.

Stigle su joj brojne poruke podrške, a neki od komentara glasili su: "Ne šminkam se već pet-šest godina. Nije dobar razlog da ne dobijete posao", "Bila sam u sličnim situacijama. Prošla sam otprilike 4 kruga u jednoj firmi i rekli su da me nisu izabrali zbog mog oblačenja. Izgledalo mi je kao gubljenje vremena...", "Radila sam na stresnom poslu i manje sam se šminkala, pa su mi rekli da izgledam kao da sam pod stresom. Kad sam počela više da se šminkam, odjednom sam opet bila super - a radila sam istu količinu i vrstu posla"...

loader