Lepota žene

Kako da sprečite iritaciju kože nakon depilacije?

Ukoliko vam se koža iznad gornje usne ili bikini zona uvek upale nakon depilacije, postoji način za rešavanje ovog problema.

08.05.2024.

16:37

Izvor: Ženski magazin

0
Kako da sprečite iritaciju kože nakon depilacije?
puhhha/Shutterstock

Podeli:

Iako je ovo vrlo neprijatno, dešava se mnogim ženama, pa ne treba da očajavate i mislite da ste jedina koja se bori s ovim problemom.
Pored toga što uklanjaju dlačice, treba da znate da trake uklanjaju i površinski deo kože (kao jači piling), zbog čega pore ostaju otvorene i mogu se vrlo brzo napuniti prljavštinom i samim tim i iritirati. Srećom, s nekoliko jednostavnih načina to možete sprečiti u potpunosti.

Prvi korak: Očistite kožu i nežno uradite piling kože koju treba da depilirate. Budite sigurni da tu nema šminke, prljavštine ili mrtvih ćelija kože koji se mogu "zaglaviti" u porama nakon što se dlačice uklone. Ako imate zakazan tretman odmah nakon posla, obrišite kožu vlažnom maramicom.

Drugi korak: Kada stignete kući, odmah kožu koja je depilirana prebrišite hamamelisom (američka leska), koji je antiseptik i istovremeno umiruje. Nemojte dirati taj deo kože.

Treći korak: Ako vam je koža crvena i iritirana, stavite malo leda na nekoliko minuta i namažite kožu hidrokortizonskom kremom kako biste sprečili upalu.

Četvrti korak: Dva dana nakon depilacije izbegavajte bilo kakvo zagrevanje i odeću koja ne dozvoljava koži da diše – to znači da ne idete u saunu i na slične tretmane. Koža treba da bude hladna, čista i na vazduhu kako bi se što pre obnovila.

Peti korak: Nakon nekoliko dana uradite piling kože kako biste sprečili urasle dlačice, ali i buduće iritacije.