Lepota žene

Ovo je ključno za mekše i punije usne: Dodajte samo jedan proizvod u rutinu nege

Ovaj trik je odličan zbog toga što koristi proizvode koje većina ljudi već ima u svom kupatilu.

01.05.2024.

15:52

Izvor: Večernji.hr/Tina Hajduk

0
Ovo je ključno za mekše i punije usne: Dodajte samo jedan proizvod u rutinu nege
puhhha/Shutterstock

Podeli:

Na TikToku se uvek mogu pronaći zanimljivi i jednostavni trikovi, a kombinovanje hijaluronske kiseline s balzamom za usne definitivno zvuči obećavajuće da biste dobili punije i hidratizovane usne.

Jednostavno uzmite serum s hijaluronskom kiselinom koji koristite za lice i nanesite ga na usne, nakon čega nanesite izdašan sloj bogatog balzama. OIzbor gustog balzama za usne je ključan, po mogućnosti onaj napravljen od vazelina ili biljnog alternativnog lanolina.

Hijaluronska kiselina je humektant, što znači da može zadržati vodu i sprečiti njeno isparavanje. Održava hidrolipidni film, nevidljivu membranu koja štiti kožu od spoljašnjih agresora, zdravim. Sadržan u bezbrojnim proizvodima za lice i telo, takođe je glavni sastojak tečnosti za volumen u injekcijama. U ovom slučaju, nakon seruma s hijaluronskom kiselinom debeli sloj omekšavajućeg balzama osigurava maksimalnu apsorpciju seruma, pojačavajući njegovu moć hidratacije. Osim efekta punoće, dermatolozi na TikToku takođe su ovo proglasili delotvornim lekom za suve usne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Perry (@jennaperryhair)

Koža na usnama je vrlo tanka i sklona lakoj dehidraciji, stoga je važno piti puno tečnosti, jer inače nijedan balzam za usne neće u potpunosti sprečiti njihovo isušivanje. Vetar i niže temperature takođe mogu negativno uticati na usne, kao i previše sunca, zato je uvek najbolje naneti balzam za usne koji sadrži SPF. Izbegavajte balzame i ruževe za usne koji su jako mirišljavi ili sadrže mentol ili svetlucave čestice koje mogu iritirati kožu.