Lepota žene

Vraća se omraženi mejkap trend iz 90-ih: One mu već nisu odolele FOTO

Veliki povratak nekadašnjeg trenda u šminkanju, velike zvezde su ga već prošetale.

09.05.2024.

13:16

Izvor: superžena

0
Vraća se omraženi mejkap trend iz 90-ih: One mu već nisu odolele FOTO
Profimedia

Podeli:

Met Gala održana je u ponedeljak, 6. maja, u Njujorku, a o ovom prestižnom događaju i slavnim zvezdama u svečanim izdanjima i dalje se priča.

O haljinama smo već pisali, pa ćemo se ovog puta usredsrediti na šminku - trend 90-ih godina koji su nosile sve žene, a na koji su se već odvažile na crvenom tepihu Dženifer Lopez, Naomi Kembel, Rita Ora, Sabrina Karpenter i mnoge druge.

Džej Lo je bila u raskošnoj izazovnoj haljini i privlačila pažnju, a kada je reč o šminci - opredelila se za neupadljiv izgled.

Profimedia

Ono što se vratilo na velika vrata je trend svetlucavih senki za oči,  naročito nekad nošenih u plavoj boji, kako je bila našminkana slavna lepotica Naomi Kembel.

Profimedia
 
S druge strane, Rita Ora je ovom svetlucavom senkom istakla unutrašnje uglove očiju, čime je vizuelno povećala razmak između očiju i nosa, a ova tehnika šminkanja je takođe nekada bila popularna, ali nikada i nije izašla iz mode - ukoliko ste ljubitelj "razdvojenih očiju".

Odlično ide kada se šminkom na očima napravi kontrast; na unutrašnjim uglovima bela senka, a spoljašnji uglovi kapaka oivičeni su crnom olovkom i senkom.

Profimedia