Lepota žene

Šest načina da uvek imate sređene šiške: Ovako je najbolje da ih sušite

Šiške ponekad može biti teško održavati...

27.05.2024.

17:02

Izvor: Ženski magazin

0
Šest načina da uvek imate sređene šiške: Ovako je najbolje da ih sušite
Amelia Fox/Shutterstock

Podeli:

Čak i kada vam je kosa poslušna, a frizura baš onakva kakvu ste hteli, sve to mogu da upropaste šiške koje nikada neće da „idu po vašem“. Mogu vam pokvariti celokupni izgled ili vas toliko iznervirati da ih na kraju sklanjate sa strane uz pomoć šnalica.

Ali ovim problemima može doći kraj ako naučite da ih pravilno stilizujete i ukrotite.

1. Pažljivo ih perite

Preskočite šampone koji služe za superhidriranje kose, jer vam mogu otežati šiške i pre nego što počnete da ih oblikujete. Umesto takvog, pokušajte da nabavite šampon za volumen i ne stavljajte balzam na njih, niti na koren kose.

2. Stilizujte ih čim završite pranje kose

Generalno je dobra ideja osušiti kosu prirodnim putem jer je tako manje oštećujete. Ali kada su šiške u pitanju, želite da ih što pre sredite jer žurite na posao ili negde drugde, pa je najbolji i najbrži način da ih isfenirate. Koristeći fen, usmerite vazduh ka dole, a četkom pomerajte kosu s jedne strane na drugu, dok se ne namesti kako treba. Na taj način ćete ih učiniti laganim i izgledaće prirodno, neće biti slepljene uz čelo kao što se nekada dešava.

3. Budite oprezni s proizvodima za negu kože

Ne kažemo da treba da preskočite vašu dnevnu rutinu ili stavljanje kreme sa zaštitnim faktorom, već da sačekate malo da koža upije kremu pre nego što spustite šiške na čelo. Najbolje je da sačekate oko 10 minuta, kako biste bili sigurni da vaše šiške neće pokupiti višak kreme i umastiti se.

4. Lak za kosu je vaš saveznik

Isprskajte malu količinu laka sa strane preko šiški kako biste stvorili barijeru protiv vlage između njih i kože.

5. Šampon za suvo pranje

Samo naprskajte malo šampona direktno na koren (ili upotrebite čistu četkicu za zube kako biste imali bolju kontrolu nad stavljanjem). Izbegavajte stavljanje šampona na celu dužinu šiški kako vam ne bi postale teške i beživotne.

6. Ako vam ne uspe stilizovanje, operite ih

Ne morate oprati celu kosu! Pokupite kosu u rep, nagnite se iznad lavaboa i stavite malu količinu šampona (veličine graška) u koren šiški. Dobro isperite i osušite ih fenom.