Lepota žene

U tri koraka do savršenih obrva

Kod većine ljudi se s godinama, bez obzira na oblik obrva, pojave praznine koje nam smetaju, a nikako da ih popunimo. Uz ova tri koraka postići ćete idealan oblik vaših obrva.

08.03.2024.

11:40

Izvor: 24sata.hr

0
U tri koraka do savršenih obrva
puhhha/Shutterstock

Podeli:

Kao i koža i kosa, i vaše obrve zaslužuju rutinu nege, naročito ako želite da optimizujete njhov oblik. Međutim, ne znamo svi kako da se brinemo o njima. Vrhunski stručnjak za obrve Džoi Heli donosi nekoliko najboljih insajderskih saveta o uređivanju obrva.

1. Uvek koristite pincetu

Savetuje da je pinceta najbolja za oblikovanje obrva, a ne depilacija ili sređivanje obrva koncem.

"Pinceta je preciznija, njom se obrve mogu oblikovati dlaku po dlaku i stvorena je za stvarno detaljno oblikovanje obrva", rekao je.

"Kod depilacije postoji toplota, postoje hemikalije i može biti potencijalno štetna ako ste korisnik retinola ili ako ste se upravo potamneli", objašnjava on.

Ako imate imalo osetljivu kožu, aktivno koristite jake hemijske pilinge ili proizvode s retinolom, tada bi generalno trebalo da izbegavate depilaciju voskom, obrva ili bilo kojeg drugog dela tela.

Ako se ne osećate sigurnima u oblikovanje obrva kod kuće, postoji mnoštvo stručnjaka i salona za obrve koji vam mogu pomoći da pronađete vaš idealan oblik.

2. Potražite peptide u svom serumu za obrve

Kod većine ljudi, bez obzira na oblik obrva, vremenom se pojavi nekoliko "ćelavih mesta". Ako tražite dosledan rast kako biste postigli svoj idealan oblik, upotreba seruma za rast obrva odličan je način da to postignete. Evo u čemu je stvar - čak i ako imate simetrične obrve, serum je i dalje ključan za održavanje tog oblika tokom vremena.

"Kako starimo, naše obrve postaju neravnije i vizuelno slabije. Dakle, svi imaju koristi od seruma, a ne samo oni kojima je potrebno da pojačaju svoje mršave lukove iz 90-ih", objašnjava objašnjava Džoi Heli.

navodi da je nešto prirodno uvek najbolje rešenje, ali efektno. Neki proizvodi poput ricinusovog ulja su odlični za hidratizaciju obrva, ali ne pokazuju uvek značajne rezultate u smislu rasta dlačica na obrvama. Druge opcije mogu da sadrže hormone ili moćne sastojke koji mogu imati neželjene nuspojave.

"Oni mogu da ubrzaju rast obrva, ali onda imaju nuspojave poput opadanja, tamne kože oko očiju i promene boje šarenice", navodi Hili i dodaje da su njegov glavni sastojak peptidi.

"Serum za rast na bazi peptida je najbolji, jer je to sastojak koji je najsigurniji, najprirodniji i najdelotvorniji", poručio je, a iz tog razloga je stvorio serum koji ispunjava sve navedeno.

3. Mešajte, mešajte i još mešajte

Svako je pronašao neki svoj proizvod za obrve i voli ga. Neki preferiraju svetlu olovku ili senku, dok se drugi odlučuju za olovke. Što god odabrali, proizvode treba pomešati kako bi obrve prirodno izgledale. Čak i neveštom oku, kaže Hili, jake linije i oštri rubovi izgledaju lažno.

Nakon što nanesete proizvod, bilo da se radi o olovci ili senci, potrebno je da ga izblendate četkicom. Zamislite to kao blendanje korektora: njega ne biste samo stavili na kožu i ostavili ga, zar ne?

Nega obrva je novi trend. Ne zaboravite da se držite pincete, da koristite siguran i delotvoran serum za rast i uvek blendirate svoje proizvode za uređivanje obrva.

Ako želite početi da eksperimentišete s izgledom obrva, počnite s pronalaženjem oblika koji vam najbolje odgovara.