Lepota žene

Saveti za negu kože tokom letnjih dana: Spremite se za more, plažu i sunce

Uz ove savete za negu kože i preporuke za proizvode, bićete dobro pripremljeni za dane na plaži, a istovremeno ćete zadržati blistavu i zdravu kožu.

18.06.2024.

16:22

Izvor: Večernji.hr/Tina Hajduk

1
Saveti za negu kože tokom letnjih dana: Spremite se za more, plažu i sunce
RossHelen/Shutterstock

Podeli:

Kako se leto približava, mnogi od nas željno očekuju da će provesti dane na plaži. Dok se prepuštamo suncu, pesku i moru, ključno je održavati našu kožu zdravom i blistavom, zato donosimo nekoliko vrednih saveta za negu kože.

Zaštita od sunca je ključna

Osnova svake rutine nege kože na plaži je zaštita od sunca. Odlučite se za zaštitu od sunca širokog spektra sa SPF 30 ili više. Ne zaboravite ga obilno naneti na sva izložena područja tela i ponovo naneti svaka dva sata. Ne zaboravite zaštititi usne balzamom za usne sa zaštitnim faktorom.

Čišćenje i piling

Pre odlaska na plažu, počnite s nežnim sredstvom za čišćenje kako biste uklonili sve nečistoće. Piling je ključan kako bi vaša koža ostala sveža i podmlađena. Razmislite o korišćenju blagog pilinga ili hemijskog pilinga kako biste uklonili mrtve ćelije kože i otkrili svetliji ten.

Hidratacija

Sunce, slana voda i vrućina mogu učiniti vašu kožu dehidriranom. Borite se protiv toga pijući puno vode tokom dana kako bi vaša koža bila hidratizovana iznutra. Uz to, koristite laganu hidratantnu kremu bez ulja kako biste nahranili i održali ravnotežu vlažnosti kože.

Zaštitite svoju kosu

Ne zaboravite na zdravlje svoje kose na plaži. Zaštitite svoje pramenove od štetnih dejstva sunca i slane vode nošenjem šešira širokog oboda ili korišćenjem UV zaštitne magle za kosu. Nakon dana na plaži, temeljno isperite kosu vodom kako biste uklonili sve ostatke slane vode.

Obnova kože

Čak i uz najbolje mere opreza, opekotine od sunca mogu se dogoditi. Ako dobijete opekotine na koži, postupajte s njom pažljivo. Nanesite gel aloe vere ili umirujući losion za posle sunčanja kako biste umirili i zalečili zahvaćena područja. Održavajte svoju kožu hidratizovanom kako biste pomogli u procesu oporavka.

Osvežavajuće maglice za lice

Ostanite rashlađeni i osveženi tokom dana uz pomoć maske za lice. Potražite one koji sadrže hidratantne sastojke poput ružine vodice ili ekstrakta krastavca. Poprskajte ga po licu kad god treba brzo da se osvježite ili da se borite protiv vrućine.

Sheet maske nakon plaže

Nakon dana provedenog na suncu i pesku, priuštite svojoj koži negu hidratantnom sheet maskom. Odaberite maske prožete sastojcima poput hijaluronske kiseline, aloe vere ili vitamina C kako biste nadoknadili vlažnost i vratili vitalnost svojoj koži.