Lepota žene

Pet frizura za spavanje da biste sutra imale kosu kao iz salona VIDEO

Verujemo da svaka žena želi da svakog dana ima frizuru kao da je tek došla od frizera, pa evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da ujutro izgledate sređeno.

16.04.2024.

12:44

Izvor: Miss7.24sata.hr/Karla Horvat

0
Pet frizura za spavanje da biste sutra imale kosu kao iz salona VIDEO
Look Studio/Shutterstock

Podeli:

Jutarnje ustajanje za posao nam je dovoljno mučno samo po sebi pa nam je figaro ili pegla još jedna stavka koju želimo izbeći ako je ikako moguće. Iako volimo imati svežu i finu frizuru, moramo priznati da često zaboravimo da je napravimo ili jednostavno ne stignemo u jutarnjoj ludnici.

U spas pristižu noćne frizure, koje morate usavršiti i sve će biti lakše. Noćne frizure omogućavaju da nekoliko puta pritisnemo alarm i odspavamo malo duže, a da se u isto vreme probudimo s glamuroznom frizurom bez gubljenja vremena tokom jutra. Pogledajte pet trikova uz koje će vam noćna frizura biti spas za dan!

1. Svilena traka za kovrdžanje

Svilena traka za kovrdžanje glavni je trend na Tiktoku za glamurozne kovrdže bez korišćenja preparata na toplotu. Svilene trake se stave na glavu pre spavanja tako da suvu kosu omotaš oko njih, učvrstiš sve gumicama i odeš na spavanje. Sutra je frizura postojana, a lokne su kao iz salona!

2. Čarape kao pomoćno sredstvo

Za izgled supermodela iz 90-ih iskoristite svoje čarape. Dužina čarape koja je potrebna zavisiće od toga koliko imate kose i koliko čvrsto uvijate svoje kovrdže. Podelite suvu kosu na pramenove (što je manji pramen, to je kovrdža čvršća), zatim uzmite čarapu i stavite je na kraj kose te omotajte kosu oko čarape počevši od kraja prema temenu. Sve zajedno pričvrstite gumicom i ujutru razmotajte čarape za talase.

@sophiebarkleyy Have an overnight glow up with me whilst I curl my hair with a pair of socks!! Haven’t done this in so long so lets all manifest good hair vibes please 👸🏼🫶🏼😁😁😁 #sockcurls #overnightcurls #heatlesscurls ♬ Kawaii Aesthetic - LoES

3. Punđa kovrdže

Ovo je možda najjednostavniji način, ali ne nužni i najefikasniji za sve vrste kose. Ako vam je kosa ravna i teško ju je ukovrdžati, možda vam ova frizura neće uspeti. Skupite kosu u rep, zavrnite ga u punđu, učvrstite punđu gumicom za kosu ili šnalama i idite na spavanje.

4. Traka za kosu

Jedan od najboljih alata skriva se u tvojoj kozmetičkoj fioci. Kovrdže s trakom za kosu su jednostavne, a zbog napetosti do koje dolazi između kose i trake za glavu nastaju prekrasne kovrdže. Započnite ovaj ritual s čistom, suvom kosom i stavite rastegljivu traku oko glave. Postavite traku za glavu tamo gde želite da vam započnu kovrdže, a zatim omotajte male delove kose oko trake za glavu i ugurajte ih ispod trake te nastavite dok ne omotate celu kosu.

5. Ananas rep

Zvuči čudno, ali deluje! Zove se ananas, jer svojim izgledom podseća na voće, a daje i izgled bogate frizure. Glavu spustite nadole i prebacite kosu tako da bude okrenuta naopako. Zatim skupite kosu na vrhu glave i napravite visoki konjski rep, a deo kose provucite kroz gumicu. Ujutro ćete se probuditi s kovrdžama.

loader