Lepota žene

Frizure kojima vlaga ne može ništa – i dalje izgledaju jako šik FOTO

Ovo leto bilo je puno dana s visokim temperaturama, ali i visokom vlažnošću, a ove frizure i po takvom vremenu izgledaju odlično.

03.09.2024.

19:51

Izvor: Diva.vecernji.hr/Tina Hajduk

0
Frizure kojima vlaga ne može ništa –  i dalje izgledaju jako šik FOTO
Eugenia Lytvyn/Shutterstock

Podeli:

Vlaga u vazduhu i kiša (koju dugo čekamo) nisu najbolji prijatelji naše kose, jer frizura koja pred ogledalom izgleda dobro, može se pokvariti onog trena kad izađemo iz stana i za čas dobijemo "bad hair day".

Da bismo rešili taj problem, ključno je da posvetimo više vremena i truda stilizovanju kose, kako bi ona izgledala lepo. Dakle, važno je odabrati kvalitetan šampon i regenerator, adekvatan za tip kose koji imate, a dobra je ideja isprobati i leave-in regenerator koji je super saveznik u borbi protiv neposlušne kose. Pre stilizovanja kose, aplicirajte proizvod za zaštitu od toplote, a nakon sušenja, stručnjaci za kosu preporučuju i da isprobate ulje, od sredine vlasi prema krajevima, pogotovo ako je kosa suva. Kada ste zadovoljni kosom, ne zaboravite na lak za kosu koji će je učvrstiti i osigurati da stoji na mestu.

Kad su u pitanju frizure, za početak je važno znati da ispeglana kosa i sleek varijanta po ovakvim danima i nisu najbolja opcija, kao ni besprekorne lokne i talasi, jer kosa, i uz najmanji dodir s vlagom, postaje neposlušna i lako gubi na volumenu. Umesto toga, za vlažne dane su bolji izbor rep ili punđa, odnosno podignuta kosa. Ako vam se takva opcija čini monotona ili već viđena, evo nekoliko predloga koji bi mogli da vas razuvere.

Vlaga u vazduhu i kiša (koju dugo čekamo) nisu najbolji prijatelji naše kose, jer frizura koja pred ogledalom izgleda dobro, može se pokvariti onog trena kad izađemo iz stana i za čas dobijemo "bad hair day". Da bismo rešili taj problem, ključno je da posvetimo više vremena i truda stilizovanju kose, kako bi ona izgledala lepo. Dakle, važno je odabrati kvalitetan šampon i regenerator, pogodan za tip kose koji imate, a dobra je ideja isprobati i leave-in regenerator koji je super saveznik u borbi protiv frizzy kose. Pre stilizovanja kose, aplicirajte proizvod za zaštitu od toplote, a nakon sušenja, stručnjaci za kosu preporučuju i da isprobate ulje, od sredine vlasi prema krajevima, pogotovo ako je kosa suva. Kada ste zadovoljni kosom, ne zaboravite na lak za kosu koji će je učvrstiti i osigurati da stoji na mjestu. Kad su u pitanju frizure, za početak je važno znati da ispeglana kosa i sleek varijanta po ovakvim danima i nisu najbolja opcija, kao ni besprekorne lokne i talasi, jer kosa, i uz najmanji dodir s vlagom, postaje neposlušna i lako gubi na volumenu. Umesto toga, za kišne dane su bolji izbor rep ili punđa, odnosno podignuta kosa. Ako vam se takva opcija čini monotona ili već viđena, evo nekoliko predloga koji bi mogli da vas razuvere. Niska punđa Sofisticirana, elegantna i idealna za sve prilike - tako najtačnije možemo opisati svestranu punđu. Dobrodošle su sve njene verzije, ali ona niska nosi posebnu dozu elegancije. Možete isprobati sve verzije, i zalizanu i messy, no ako se odlučite za prvu varijantu, ne zaboravite da kosu učvrstite lakom kako bi svi pramenovi bili "na mestu". Za wow-efekat poigrajte se šnalama, pa, umjesto obične gumice, odaberite scrunchie gumice ili frizuru ukrasite šnalicama s detaljima. Pletenice Jednako praktične, a možda još efektnije pokazale su se i pletenice. Riblja kost, visoki rep u pletenici, messy verzija, dve pletenice - izbor je na vama. Potrebno je malo prakse, ali u svega nekoliko minuta možete dobiti frizuru koja će savršeno funkcionisati od jutra do mraka. Rajf u kosi U onim danima kad je kosa skroz neposlušna, zavežite je u rep i pomozite sebi raznim rajfovima. Prate nas već nekoliko godina, a super su dodatak kog u svojim kolekcijama nude i mnogi popularni street brendovi. Od bazičnih u crnoj boji pa do upečatljivih (statement) modela koji bi osvežili i najjednostavniji stajling, rajfovi za kosu izgledaju bolje nego ikad i ovo je prilika da jedan, ako ga već nemate, dodate u kolekciju.

Niska punđa

Sofisticirana, elegantna i idealna za sve prilike - tako najtačnije možemo opisati svestranu punđu. Dobrodošle su sve njene verzije, ali ona niska nosi posebnu dozu elegancije. Možete isprobati sve verzije, i zalizanu i messy, no ako se odlučite za prvu varijantu, ne zaboravite da kosu učvrstite lakom kako bi svi pramenovi bili "na mestu". Za wow-efekat poigrajte se šnalama, pa, umjesto obične gumice, odaberite scrunchie gumice ili frizuru ukrasite šnalicama s detaljima.

Pletenice

Jednako praktične, a možda još efektnije pokazale su se i pletenice. Riblja kost, visoki rep u pletenici, messy verzija, dve pletenice - izbor je na vama. Potrebno je malo prakse, ali u svega nekoliko minuta možete dobiti frizuru koja će savršeno funkcionisati od jutra do mraka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Hage (@tayhage)

Rajf u kosi

U onim danima kad je kosa skroz neposlušna, zavežite je u rep i pomozite sebi raznim rajfovima. Prate nas već nekoliko godina, a super su dodatak kog u svojim kolekcijama nude i mnogi popularni street brendovi. Od bazičnih u crnoj boji pa do upečatljivih (statement) modela koji bi osvežili i najjednostavniji stajling, rajfovi za kosu izgledaju bolje nego ikad i ovo je prilika da jedan, ako ga već nemate, dodate u kolekciju.