Lepota žene

Pet pravila za šminkanje za žene sa tamnom kosom: Postignite "look ledene kraljice"

Crna kosa je oduvek jedna od najpopularnijih boja za svaku ženu, međutim, ove sezone je modernija nego ikad.

18.10.2024.

10:43

Izvor: superžena

0
Pet pravila za šminkanje za žene sa tamnom kosom: Postignite "look ledene kraljice"
Sonia Recchia/Profimedia

Podeli:

Crnokose dame su uvek privlačile pažnju, ova boja kose izgleda uvek atraktivno i zavodljivo, pa se mnoge devojke farbaju u  crno kako bi postigle željeni efekat.

Uz ovu boju kosu, kao i uz svaku drugu, ide određena i šminka, pa bi trebalo slediti neka od pravila kako biste upotpunile svoj "look ledene kraljice" i bile prava filmska zvezda.

Ovo se odnosi na crnu kosu, ali i na tamnosmeđu koju imaju mnoge poznate dame. Jaka i napadna šminka je poželjna, ali morate paziti da ne bude preterana, pa samim tim i smešna. Monika Beluči i Demi Mur su odličan primer koji možete da sledite, a od mlađih zvezda tu je Kaja Gerber koja uvek oduševi svojom tamnom kosom i odličnom šminkom.

Pravila za šminkanje za žene sa crnom kosom

Odgovarajući puder

Crna boja može da istakna sve nesavršenosti na vašem licu, pa bi odabir pravog pudera bio broj jedan na ovoj listi. Samo pazite da ne bude previše žuti.

Rumenilo

Ovo bi trebalo da bude nezaobilazni deo svakog vašeg šminkanja. Rumenilo će vam dati osećaj svežine, a uz njega obavezno uzmite i highlighter kako biste postigli pun efekat.

Obrve

Nismo ni svesni koliko obrve doprinose našem izgledu. Ako ste rešile da se farbate u crno, obavezno obratite pažnju i na obrve, pa uzmite odgovarajuće kreme i olovke kako biste ih stilizovali, ali nikako ih ne farbajte u istu nijansu kao kosa, gledajte da budu bar malo svetlije, kako bi izgledale prirodnije.

Senka na očima

Lepo našminkane oči, po mogućstvu da imate i ajlajner idu fantastično uz crnu kosu

Ruževi

Odgovaraće vam svi ruževi i sjajevi za usne kada je crna kosa u pitanju, samo je pitanje šta vi više volite i šta vam odgovara.