Zdravlje žene

Da li i vi nosite pogrešne grudnjake? Izmerite konačno koja veličina vam odgovara

Sigurno vam se bezbroj puta dopao model nekog brushaltera, ali niste bile sigurne da je odgovarajući za vas?

15.05.2024.

9:49

Izvor: Novosti

2
Da li i vi nosite pogrešne grudnjake? Izmerite konačno koja veličina vam odgovara
LightField Studios/Shutterstock

Podeli:

Vrlo je lako proveriti da li vam grudnjak koji vam se dopao odgovara, pa evo uputstva kako da izračunate koja veličina je najbolja za vas. Sve što je potrebno da uradite jeste da obučete lagani grudnjak bez jastučića i da uzmete krojački metar.

Istraživanja pokazuju da iznenađujuće mali broj žena nosi grudnjake odgovarajuće veličine. Pomoću ovog kalkulatora proverite jeste li i vi među njima, a da biste saznali koja veličina grudnjaka vam najviše odgovara, ne morate uopšte izlaziti iz udobnosti svje kuće.

Kako ovaj kalkulator funkcioniše?

Znate da se veličina grudnjaka ogleda u jednom slovu i broju koji stoji tik uz njega. To slovo označava dubinu korpi i može biti A, B, C, D, E, F...itd.

Obim koji se meri ispod grudi, preko leđa, osnovna je veličina grudnjaka: 65, 70, 75, 80, 85 i dalje. Ako se vaša mera ne poklopi u potpunosti s  nekim od ovih brojeva, vi probajte oba (na primer i 70B i 75B) i izaberite onaj u kojem se osećate komotnije.

BlueSkyImage/Shutterstock

Kako da odredite veličinu korpe?

Mernu traku postavite preko grudi i zabeležite dobijenu meru. Onu veličinu koju ste dobile maločas, kada ste se merile ispod grudi, oduzmite od broja koji ste dobile sada (merenjem preko grudi) i zabeležite tu vrednost.

Ta razlika je veličina (slovo) vaše korpe i to gledate po sledećem sistemu razlike: AA=10-11 cm razlike, A=12-13 cm razlike, B=14-15 cm razlike, C=16-17 cm razlike, D=18-19 cm razlike, E=20-21 cm razlike, F=22-23 cm razlike, G=24-25 cm razlike, H=26-27 cm razlike, I=28-29 cm razlike, J=30-31 cm razlike, K=32-33.

Dakle, ako ste dobile merenjem preko grudi rezultat 92, a merenjem ispod grudi 74, razlika je 18, što znači da vam je neophodna veličina 75D.

loader