Veze i odnosi

Uradite samo jednu stvar u misionarskoj pozi i svaka žena će se raspametiti

Ako vas zanima koja je poza idealna za dostizanje ženskog orgazma, "pravi" odgovor dalo je dvoje naučnika.

04.05.2024.

20:08

Izvor: Krstarica/M. K.

5
Uradite samo jednu stvar u misionarskoj pozi i svaka žena će se raspametiti
Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Podeli:

Oni su posmatrali protok krvi prema klitorisu tokom različitih seksualnih aktivnosti kod ispitanika, piše "The Sun".

Zaključak je - vratite se osnovama, dobroj staroj misionarskoj pozi, ali tako da je ispod ženine zadjice podmetnut jastuk.

Jedan par istraživača iz privatne ginekološke klinike New H Medical u Njujorku, deset je minuta posmatrao protok krvi u klitorisu pre i nakon seksa kod jednog para koji je pristao da volontira u različitim pozama. Za merenje protoka krvi korišćen je ultrazvučni skener.

Kako kaže dr  Kimberli Lavi, koja vodi istraživanje klitorisa ultrazvukom, isprobali su pozu kauboja (licem u lice, dok žena sedi u krilu muškarca), misionarski položaj, sa ili bez jastuka ispod ženine zadnjice, i pseću pozu, u kojoj oba partnera kleče, a muškarac ženi prilazi iza.

"Najmanju količinu direktnog nadražaja klitorisa, a onda i vatrometa, izmerili su za vreme pseće poze, koja je završila  sa zanemarivim povećanjem protoka krvi u poređenju s položajima licem u lice, što bi moglo biti ključno za to što ova poza izaziva relativno mali užitak kod žene. S druge strane, najuspešnijom se pokazala dobra stara misionarska poza, ali uz uslov da se pod ženinu zadnjicu podmetne jastuk", kaže dr Lavi.