Veze i odnosi

"Solo dejting" je novi trend: Da li biste izašli sami sa sobom? ANKETA

Stručnjaci objašnjavaju da je ovo praksa zasipanja sebe poklonima i izlascima kako biste uspostavili zdrav odnos sa sobom pre nego što uđete u ozbiljnu vezu s nekim drugim.

03.07.2024.

20:22

Izvor: 24sata.hr/Anamarija Dukši

36
"Solo dejting" je novi trend: Da li biste izašli sami sa sobom? ANKETA
Nejron Photo/Shutterstock

Podeli:

"Solo dejting" ili izlazak sa samim sobom je osnažujuće putovanje na kojem učite da uživate ​​u sopstvenom društvu pre nego što tražite društvo negde drugde. To je prilika za negovanje ljubavi prema sebi te prihvatanje nezavisnosti i svih lepota samoće.

Izlazak sa samim sobom novi je trend koji je preplavio društvene mreže, a nekoliko korisnika objavilo je video snimke na TikToku i drugim platformama o tome kako vole da budu u svom društvu u javnosti. Oni uglavnom provode vreme u modernom restoranu, baru ili muzeju ili čak u punom parku.

"Taj izraz se koristi za provođenje kvalitetnog vremena nasamo, brigom o sebi i uživanja u sopstvenom društvu", rekla je stručnjakinja za sastanke Melisa Stoun za britanski časopis "Glamour" o najnovijem trendu.

"Izvedite sami sebe na dejt, bavite se aktivnosti u kojima uživate, istražujte nova mesta ili jednostavno posvetite više vremena samorefleksiji i ličnom razvoju", dodala je.

Ejmi Nobil, stručnjakinja za dejtove predložila je da ovu praksu radite barem jednom nedeljno ako ste solo.

"Pošaljite sami sebi cveće ujutro i neku slatku poruku u kojoj piše: 'Jedva čekam da te vidim večeras', dogovorite otmeni način prevoza da stignete na dejt. Budite u ljubavi ceo dan", poručila je.

Šta mislite o ovom trendu - da li biste izlazili sami sa sobom?

loader