Veze i odnosi

Pravilo tri meseca: Gubite vreme ili ste našli pravu ljubav?

Većina ljudi želi da pronađe pravu ljubav, ali ne uspe to svakome.

11.06.2024.

14:53

Izvor: Zadovoljna.hr

3
Pravilo tri meseca: Gubite vreme ili ste našli pravu ljubav?
Sanja_85/Shutterstock

Podeli:

Kako postoje trendovi u svemu, tako postoje i trendovi u zabavljanju, pa smo se tako upoznali i s pravilom tri meseca. Ukratko, ono kaže da biste tokom tri meseca od početka veze trebalo da saznate da li ste kompatibilni s partnerom i ima li šanse da to bude prava ljubav.

Kod pravila tri meseca svaki mesec veze predstavlja jednu fazu s određenim "zadatkom", kako biste mogli da proceniti da li ste kompatibilni s partnerom. Poenta je testirati kompatibilnost kroz zajednička iskustva tokom određenog vremenskog perioda i videti da li je s tom osobom moguća dugoročna i zdrava veza.

Prva faza, odnosno prvi mesec veze jeste period međusobnog upoznavanja i razgovora kako biste što bolje upoznali partnera. Ako par prođe ovu fazu, provodiće više vremena zajedno i deliti iskustva koja partnerima pomažu da se povežu. To je druga faza zvana i mesec nove veze.

Do početka trećeg meseca ili treće faze, ukoliko se par dovoljno povezao i ukoliko se njihove vrednosti i očekivanja iz veze podudaraju, nastaviće s vezom i dodatno je produbljivati. Ako se ne podudaraju, prekinuće.

Mnogi stručnjaci za veze smatraju da je u većini slučajeva period od tri meseca dovoljno vremena da partneri ispitaju međusobnu kompatibilnost i očekivanju u vezi. Takođe, pritisak i bol zbog raskida tako kratke veze neće biti preveliki, što je takođe plus za obe strane te svako može otići svojim putem bez puno drame.

Najjednostavnije rečeno, tokom tri mjeseca trebalo bi da partnera upoznate dovoljno dobro da znate da li je on onaj pravi. Ako nije, bolje je ne gubiti vreme i krenuti dalje.

Naravno, u nekim vezama partnerima će trebati više vremena kako bi se međusobno razumeli i bili predani vezi. U takvim slučajevima, ako je to jasno iskomunicirano s partnerom i ako je to zajednička odluka, onda je sasvim u redu uzeti više vremena, jer svaka veza ima drugačiju dinamiku i tempo.