Veze i odnosi

Ovo su 4 najčešće greške u seksu na koje većina ne obraća pažnju

Ako ste nenamerno zaboravili da seks postoji i van vaše spavaće sobe, potrebno je da to ispravite kako biste oživeli i održali svoj seksualni život na zavidnom nivou i tako svakim danom bili srećniji i opušteniji.

26.09.2024.

21:19

Izvor: 24sata.hr

0
Ovo su 4 najčešće greške u seksu na koje većina ne obraća pažnju
mikeforemniakowski/Shutterstock

Podeli:

Ekspert za seks Dejvid Smit otkriva četiri najčešće greške koje pravite u spavaćoj sobi i šta bi trebalo da uradite umesto toga.

Može biti teško uvek održavati stvari uzbudljivim, ali ona nudi neke od svojih saveta za podmlađivanje vašeg ljubavnog života, a ono na šta ona posebno upozorava je da se moramo fokusirati na ono što se dešava van samog seksualnog iskustva.


1. Vaš fokus je "preuzak"

Mogli biste nehotice 'zarobiti' svu svoju seksualnost u spavaćoj sobi. Umesto toga, Dejvid predlaže:

"Pokreni komplimente tokom dana, nagoveštaj da jedva čekaš da budeš sam kasnije, i pokušaj da neke komplimente zadržiš bez seksualne naklonosti." On to opisuje kao "mentalnu predigru" koja će sigurno zasladiti raspoloženje pre nego što pređete na pravi posao.

2. Vi cenite glavno jelo u odnosu na predjelo

Ponekad se previše fokusiramo na sam seks, a to nije dobro. Ženama je potrebno više vremena nego muškarcima da se uzbude, tako da morate da usporite sa predigrom. "To je jednostavna jednačina, ali što sporije idete napred, ona će brže doživeti orgazam kada je u pitanju stvarni odnos", ističe Dejvid. I što brže dostiže vrhunac, manje vremena imate za skretanje misli koje vam pomažu da prerano "završite zabavu".

Wongsakorn Napaeng/Shutterstock



3. Previše vodite

Momci mogu biti krivi što pokušavaju da budu vođa, što možda nije najbolji način da oduševite svog partnera. Niko ne poznaje njene želje bolje od nje, pa pronađite položaje, "ako je potrebno, budite na leđima, gde može da kontroliše tempo, pokrete i uglove kontakta", predlaže Dejvid.

"Obratite pažnju na pokrete njenih kukova i karlice. Zamislite ovo kao GPS za njene zone zadovoljstva, pa pokušajte da oponašate te pokrete kada se vratite za volan", dodaje on.

4. Ne obraćate pažnju na ono što se dešava "posle"

Da, dobro ste čuli. Ono što se dešava posle seksa je jednako važno kao i ono što se dešava pre, zato se nemojte samo okretati i spavati.

"Duguješ joj neku intimnost u vidu poljubaca i milovanja. Zašto? Jer, dok se vi osećate kao Bog tokom seksa, ona treba da se oseća cenjenom, obožavanom i voljenom posle seksa", upozorava Dejvid.

Zauzvrat, ona će biti spremnija da ponovo proživi isto iskustvo i možda čak i opuštenija u pokušaju novih stvari, prenosi The Sun.