Veze i odnosi

Sedam stvari koje vam niko neće reći o seksu nakon razvoda

Ako ste se pitali kako je to vratiti se u "sedlo" nakon razvoda, evo nekih odgovora.

25.09.2024.

21:50

Izvor: 24sata.hr

4
Sedam stvari koje vam niko neće reći o seksu nakon razvoda
George Rudy/Shutterstock

Podeli:

Seks s nekim novim jedan je od najstrašnijih i najuzbudljivijih aspekata razvoda. Pitate se kako bi to zaista moglo izgledati, kako je ponovo biti intiman s nekim nakon što ste izgubili ljubav...

1. Celo telo "gori"

Novi seks, to je uzbudljivo. Možda ste bili potpuno "neseksualni" u braku pred kraj... ili sve vreme. Ili možda i ne. Nemojte se iznenaditi ako se budete osećali neobično uzbuđeno. Nešto od toga je zbog normalnih hormonalnih promena, a mnogo toga ima veze sa željom da se ponovno osećate željeno i seksi. Osećati se željeno je normalno. Samo treba biti oprezan. Ne treba to da radite ako još niste spremni, bilo da se radi o dugoročnoj obavezi, izlasku ili povremenoj "akciji".

2. Čudan osećaj

Prvi put biste mogli gotovo da se osećate kao da ste učinili nešto loše. Možda ćete se osećati kao da je iskustvo bilo "čudno". Normalno je osećati određeni osećaj krivice, ali nemojte. Očigledno je da ne radite ništa loše i normalno je da se nakon što ste s nekim bili dugo vremena osećate neprijatno, sada kada ste prvi put s nekim drugim.

3. Preniski standardi

U pokušaju da se osećate željeno i seksi, možete doći u iskušenje da postavite svoje standarde malo niže kako biste se samo osećali živima. Ako ste neko kome je potrebna privrženost ili imate nisko samopoštovanje, nemojte to činiti. Samo ćete se zbog toga osećati još gore. Caka ovde je da ćete najverovatnije biti podložniji tome ako imate nisko samopoštovanje. Međutim, ako samo želite da imate seks, samo budite sigurni i ne brinite. Uvek je doza opreza poželjna. Nemojte uskočiti prerano u odnos ako niste spremni.

BGStock72/Shutterstock
 

4. "Napadaju" vas mlađi

Čak i ako se razvedete mladi, "iskusni" ste. Mlađi muškarci vole ovo. Oni vas vide kao uzbudljivu, egzotičnu, zanimljivu i samopouzdanu osobu, a ne kao onu koja ih najverovatnije tera na obavezu ili brak. Mladići će pohrliti k vama. Budite polaskani, i ako vam to odgovara, to je u redu. Ako nije, samo cenite svoju seksualnu vitalnost sve dok vas poštuju.

5. "Precenjujete" prvo iskustvo

Budući da je prošlo toliko vremena otkako ste se osećali željenima, budite oprezni, ali i takođe uživajte u tome. Novi seks može biti sjajan, ali i nakon što ste prethodno povređeni, to se može činiti kao najbolji seks u životu, i to je dobro, samo budite oprezni s osećanjima, zadržite perspektivu i ne upuštajte se u nešto osim ako niste potpuno spremni, bez obzira na to koliko je neko "neverovatan". Obratite pažnju na svoju ranjivost.

6. Seks iz osvete

Neke žene jednostavno čeznu za tim da brzo odu napolje nakon razvoda kako bi se oporavile od ljubavnih povreda koje su morale da pretrpe tokom razvoda. Zato treba biti pažljiv da ne glumite ili imate seks iz ljutnje. Ljutnja izjeda samo ljute, a ne one koji su vas naljutili.

7. Želite da vratite prošlost

Oni će se praktično pojaviti na vašem pragu. Poneki bivši dečko kojeg ste imali od predškolskog doba može se naći "tu" nakon što nanjuše da je vaš brak problematičan. Budite oprezni s prošlošću. Naravno, davno izgubljena prava ljubav mogla bi biti srednjoškolska ljubav. Događa se, ali takođe puno se njih ponovno miri s bivšim i to može biti jednako katastrofalno kao prošli put.