Veze i odnosi

Muškarci s ovakvom bradom varaju češće od ostalih: "Uvek je bilo nešto nezgodno s njima"

Čini se da su skloniji tome da prevare partnerku u odnosu na one s normalnom bradom ili bez brade.

20.10.2024.

20:38

Izvor: 24sata.hr/Marijana Matković

4
Muškarci s ovakvom bradom varaju češće od ostalih: "Uvek je bilo nešto nezgodno s njima"
Parilov/Shutterstock

Podeli:

Muškarci sa kozjom bradicom, koja je bila veoma popularna devedeseetih, oni su koji najčešće varaju svoje partnerke, pokazalo je jedno istraživanje u Velikoj Britaniji. Gotovo jedna od pet prevarenih žena u jednom je istraživanju rekla da njihov bivši ima uredno podšišanu bradicu, prenosi The Sun.

Istraživanje je pokazalo da je 18 posto muškaraca koji su bili neverni imalo kozju bradicu. Oko 17 posto žena reklo je, pak, da je partner koji ih je prevario imao dizajnerski podšišanu bradu, a 15 posto reklo je da je varalica imao brkove.

S druge strane, muškarci s punom bradom, najređe varaju. S njima je takvo iskustvo imalo samo 9 posto žena.

I veb stranica za upoznavanje illicitencounters.com pitala je 2.000 žena da li partner koji ih vara ima dlake na licu i ako ima - kakve su. Njih 74 posto odgovorilo je potvrdno, u poređenju sa 26 posto prevaranata koji su bili glatko obrijani.

Portparol stranice Džesika Leoni kaže kako je "uvek bilo nešto nezgodno s muškarcem koji ima fino negovanu kozju bradicu".

"Teško je reći zašto. Možda se malo previše trudi, ali naše istraživanje pokazuje da im se ne može verovati i da su najverovatnije skloni ljubavnoj neveri", zaključila je.