Aktuelno

Čudo od haljine: Niko u Kanu nije ostao ravnodušan FOTO

Lepa glumica izazvala je oduševljenje u haljini inspirisanom svojom zemljom Kambodžom.

22.05.2024.

15:27

Izvor: superžena

5
Čudo od haljine: Niko u Kanu nije ostao ravnodušan FOTO
Profimedia

Podeli:

Na 77. Filmskom festivalu u Kanu, koji traje do subote, 25. maja, videli smo brojne slavne ličnosti čija nas modna izdanja nisu ostavila ravnodušnima, a na spisku najimpresivnijih našla se i kambodžanska glumica i model Mean Sonita.

Ona je za premijerno prikazivanje filma ponela veoma neobičnu modnu kombinaciju inspirisanu svojom domovinom Kambodžom.

U pitanju je kreacija smaragdno zelene boje sa zlatnim detaljima, čiji primarni deo čini tradicionalna krama - šal koji se koristi u mnoge svrhe: stilski, za zaštitu od sunca, kao pomoćno sredstvo (za stopala) pri penjanju na drveće, za pravljenje viseće mreže za bebe ili peškir. Krama različitih tipoova bila je deo standardne odeće, a nose je i muškarci i žene i deca.  

Profimedia

Impresivnu haljinu koju je dizajnirala Harris x Amaris Desi krasi i šlep dug nekoliko metara, a upečatljiv detalj su i izvezena zlatna slova sanskrita, najstarijeg drevnog jezika.

Glumica je ovoj veličanstvenoj kreaciji dodala i šešir od palminog lišća, koji stanovnici njene zemlje svakodnevno nose, te je s razlogom ponela brojne komplimente i na originalan način predstavila svoju zemlju na ovom svetskom filmskom događaju.  

Profimedia