Uspešne žene

Učiteljica koja četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela

Milica je učiteljica, ali i vrhunska slikarka koja se nesebično trudi da svoj talenat prenese i na đake.

19.05.2024.

10:14

Izvor: RINA

1
Učiteljica koja četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela
RINA

Podeli:

Iako po profesiji učiteljica i profesor razredne nastave, Milica Milovančević iz Topole već godinama unazad bavi se slikarstvom iz čiste ljubavi i zanosa.

Ispod njene četkice do sada je nastalo na desetine dela, a skoro sva imaju motive Srbije i njenih prelepih pejzaža koji u viđeni očima ove kreativne devojke postaju još nestvarniji.

"Naša zemlja je zaista nestvarna, stoga je njena lepota moja večita inspiracija. Tu su slike iz raznih krajeva Srbije, naravno Oplenac dominira, jer sam u njegovoj blizini rođena i odrasla, planine, reke, vodopadi, uglavnom pejzaži. Ovo je neorealizam i publika lepo reaguje na ovaj pravac, ali ja slikam i ostale pravce", rekla je Milica.

Tokom godina naslikala je mnogo radova, dovoljnih i za izložbu koju je nazvala "Pejzažna škrinja Srbije", koju su ranije mogli videti stanovnici Smederevska Palanke i Topole. Kako je glavno zanimanje ove talentovane devojke rad sa decom, pokušala je kroz niz radionica i najmlađima da prenese sve čari slikarstva. Zbog velikog oduševljenja dece, ali i talenta, zajedničkim radom nastalo je mnoštvo prelepih slika za koje se takođe nadaju da će ugledati svetlost dana.

"Deca zaista lepo reaguju, radili smo zajedno i iz tog zajedničkog rada nastalo je dosta fotografija", poručila je Milica.