Uspešne žene

Ispovest Lejle Zalihić, majke koja je skočila s 3. sprata: "Spasite ćerku, a s nama šta bude" VIDEO

Lejla Zalihić iz Konjica, majka kojoj se i dalje divi ceo region, u jutarnjem programu Prve TV prisetila se svog traumatičnog iskustva i priče koja je, na svu sreću, imala pozitivan kraj.

28.10.2024.

10:50

Izvor: superžena

0
Ispovest Lejle Zalihić, majke koja je skočila s 3. sprata: "Spasite ćerku, a s nama šta bude" VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Majka koja je nadljudskim naporima uspela da spasi 13-ogodišnju ćerku iz bujice" - tako su svi mediji u regionu preneli vest da je Lejla Zalihić skočila sa trećeg sprata, i plivala tri kilometra kroz mulj i sve što je voda nosila.

Lejla je provela dvanaest dana u bolnici, imala je slomljena dva rebra, upalu pluća i podlive, ali sada se i ona i njen suprug i ćerka osećaju dobro, iako se nisu još potpuno oporavili.

Svoje traumatično iskustvo ispričala je gledaocima Prve.

Printscreen/TV Prva

"Pali smo zajedno s kućom, niko ni za koga nije znao"

"Otišli smo da spavamo oko pola 12, muž i ja na prvom spratu, a na drugom spratu su bili moja svekrva i ćerka. Oko pola dva je zazvonio telefon, čuli smo samo 'voda'... Kad smo pogledali kroz prozor, voda je već došla do prvog sprata. Obukli smo jakne i čizme, popeli smo se na drugi sprat, videli smo da nam je voda odnela auto... Na trećem spratu smo bili sat i nešto, zvali smo za pomoć, ali ni jedna služba nije bila u mogućnosti da dođe. Samo smo osetili kako se kuća ljulja, jednom, dvaput, a treći put se obrušila. Pali smo zajedno s kućom, niko ni za koga nije znao", ispričala je Lejla, koja se nakon što je spasila ćerku probudila u bolnici i jednog dela večeri se uopšte ne seća.

Šta joj je prolazilo kroz glavu

"Videli su da za nas nema spasa, ali niko nije hteo da nam kaže. Čekali smo nešto, ali nismo znali šta čekamo. Ni jedne kuće od mojih komšija nije bilo, videli smo da je voda ogromna i da je nemoguće doći do nas."

Printscreen/TV Prva

Majčinski instinkt i snaga majčinstva

"Kad me komšija nazvao da kaže da ne paničim, rekla sam mu samo: 'Spasite Asiju, a s nama šta bude', rekla je Lejla i otkrila šta joj je dalo snagu u tom trenutku, da li je u pitanju majčinski instinkt koji ne poznaje strah.

"Kad me voda donela do pola jezera, zaglavila sam se u mulju i videla veliko drvo koje je nailazilo na mene. Osetila sam pritisak u grudima. Samo sadm duboko disala, nisam imala vazduha... Prepustila sam se... Kad sam čula da neko zove 'mama', samo sam sklonila sve to ispred sebe i zaronila. Kada sam videla da se ona spasila, nije mi ništa više trebalo", ispričala je ova hrabra majka.

Printscreen/TV Prva

"Ne znam kako sam ostala pribrana, sam sebe tešiš da će biti dobro. Ne znam... Bog ti da snagu, kako se kaže, verujte da ne znam..."

Detaljnije pogledajte u video-prilogu:

Izvor: Prva