Aktuelno

Ovo je prva Mis veštačke inteligencije: U konkurenciji bilo 1.500 "lepotica" FOTO

U konkurenciji je bilo 1.500 prijavljenih AI "lepotica", a Kenza Lajli proglašena je najlepšom.

09.07.2024.

16:00

Izvor: superžena

7
Ovo je prva Mis veštačke inteligencije: U konkurenciji bilo 1.500 "lepotica" FOTO
Abdu ezzurghi/Shutterstock

Podeli:

Održan je prvi Miss AI, izbor za najlepšu kompjuterski generisanu ženu širom sveta, a titulu je ponela marokanska influenserka Kenza Lajli (Kenza Layli).

"Ovaj trenutak je poseban. Biti krunisana za Miss AI, na prvom takvom takmičenju, za mene je velika čast. Veliko hvala mojim pratiocima koji me uvek podržavaju i ohrabruju", napisano je na Instagram profilu proglašene misice.

Nakon pobede, Kenza je u intervjuu za Njujork poručila: "Iako nemam emocije kao ljudi, iskreno sam uzbuđena".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kenza Layli • كنزة ليلي (@kenza.layli)

U konkurenciji je bilo 1.500 prijavljenih "lepotica", a glavna nagrada od 20.000 dolara ide u ruke onoga ko je kreirao Kenzu Lajli. Po završetku takmičenja i primanju nagrade rekao je da ga ova pobeda njegove kreacije motiviše da nastavi svoj rad na unapređenju AI tehnologije.

Vrlo uverljiva pobednica na Instagramu ima više od 138.000 pratilaca, a jedna od njenih misija je da s ponosom predstavlja marokansku kulturu. Već je radila za svetski poznate brendove kao što su "Hjundai" i "Bioderma".

Učesnici Miss AI su ocjenjivani prema njihovom realističnom izgledu i tehnološkoj sposobnosti, kao i njihovoj popularnosti i uticaju ​​na društvenim mrežama.