Aktuelno

Krio je privatni život, ali ne i neostvarenu želju: "Žalim što nemam više dece"

Na sina je bio ponosan, a ćerku svoje prve žene je prihvatio i voleo kao svoju.

04.09.2024.

10:26

Izvor: Telegraf.rs

0
Krio je privatni život, ali ne i neostvarenu želju: "Žalim što nemam više dece"
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Legendarni muzičar Borisav Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba, preminuo je danas, 4. septembra, u 72. godini. Napustio nas je u Kliničko-bolničkom centru Ljubljana, gde je ležao izvesno vreme boreći se hrabro sve do poslednjeg daha.

Proslavljeni muzičar je iza sebe ostavio bogatu muzičku karijeru, ali i složenu privatnu priču, koju je vešto skrivao od očiju javnosti.

Bora je bio u braku s Dubravkom Milaković, ali iza sebe je imao i dva prethodna braka. Prvi put je stao na "ludi kamen" s Draganom Đorđević, s kojom je dobio sina Borisa.

Iako je Bora bio diskretan kada je reč o njegovom privatnom životu, poznato je da je živeo s Draganom i njenom ćerkom Tamarom, koju je prihvatio kao svoju. Tamara, koja danas, kako se navodi, predaje u školi, pre nekoliko godina im je podarila prvo unuče.

Borin sin Boris, kako je Đorđević jednom otkrio, živi daleko od gradske vreve, na Rudniku, gde se bavi uzgajanjem lekovitog bilja.

"Moj sin na obroncima Suvobora uzgaja žalfiju i drugo lekovito bilje, pobegao je iz ove džungle i vrlo dobro se oseća na planini. Kad god imam vremena, odlazim tamo, a Boris mi se i dalje poverava i obraća mi se sa 'ćale', 'brate'. Mislim da to dovoljno govori koliko smo bliski", rekao je Bora jednom prilikom za "Hello".

Kada su ga pitali da li ima neku želju koja se nije ostvarila, priznao je: "Postoje stvari za kojima žalim, a pre svega što nemam više dece".

Pre braka s Dubravkom, bio je u braku s Aleksandrom, koja je bila 26 godina mlađa od njega.