Aktuelno

Ovo odlazi u istoriju: Pogledajte najstariju učesnicu (80) na izboru za mis FOTO/VIDEO

Choi Soon-hwa će se takmičiti sa još 31 učesnicom i imati priliku da predstavlja Južnu Koreju na svetskom izboru lepote.

08.10.2024.

19:40

Izvor: Klix.ba

6
Ovo odlazi u istoriju: Pogledajte najstariju učesnicu (80) na izboru za mis FOTO/VIDEO
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Podeli:

Rođena skoro deceniju pre nego što je održano prvo takmičenje za mis univerzuma, 80-godišnja Choi Soon-hwa sada bi mogla da uđe u istoriju kao najstarija učesnica izbora za mis ikada.

Ranije ovog mjeseca, ona je predstavljena kao finalistkinja na godišnjem takmičenju za Miss Universe Koreje. Choi Soon-hwa će se takmičiti sa još 31 takmičarkom i imati priliku da predstavlja Južnu Koreju na finalu Miss Universe u Meksiku u novembru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 최순화 (@soonhwa01)

Decenijama je Organizacija Miss Universe sprovodila stroga starosna ograničenja, ograničavajući učešće na žene od 18 do 28 godina. Međutim, od 2024. godine, usred sve većih poziva na modernizaciju, gornja starosna granica je ukinuta. Prošle godine, organizacija je takođe ažurirala dozvoljene kriterijume kako bi uklonila dugogodišnju zabranu trudnica ili majki i žena koje su bile udate ili razvedene.

Na izboru će se Choi predstaviti pevanjem, dok će ostale finalistkinje plesati ili se kretati u tradicionalnim korejskim kostimima.

Choi je otkrila svoju strast prema modelingu kada je pohađala časove na akademiji, a vežbala je šetnje u bolničkim hodnicima tokom smena. Za Choi, modeling nije samo hobi, već i način da pokaže da starije žene mogu biti uspešne u industriji koja često favorizuje mladost.

Veruje da će njeno iskustvo u modelingu doprineti njenoj predstavi na izboru za mis, dok inspiriše sve nas da sledimo svoje snove bez obzira na godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PEPalerts (@pepalerts)

Organizatori Miss Universe Koreje naglašavaju da "godine nisu važne kada je u pitanju ostvarenje snova", a ovaj put su ukinuli i segment sa kupaćim kostimima.

Pobednica će biti proglašena na osnovu onlajn glasanja i ocena žirija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by India Today (@indiatoday)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 최순화 (@soonhwa01)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 최순화 (@soonhwa01)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 최순화 (@soonhwa01)